Najnovije vesti

MARKO ČADEŽ: Vakcinacija je pitanje opstanka posla kao takvog, ako sam ja siguran, to mora da bude i moj saradnik
Foto: Printscreen/RTS

predsednik Privredne komore Srbije

MARKO ČADEŽ: Vakcinacija je pitanje opstanka posla kao takvog, ako sam ja siguran, to mora da bude i moj saradnik

Biznis

Vakcinacija je pitanje opstanka posla kao takvog, izjavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, dodajući da su privrednici regiona povezani, sarađuju i cirkulišu, zbog čega je važno da svi budu vakcinisani.

Čadež je rekao da je tokom proteklog vikenda, u Srbiji vakcinisano 8.500 privrednika iz regiona i da će se danas i sutra vakcinisati još privrednika iz regiona.

- Naš region je mnogo vezan privredno, posluju zajedno. Na primer Imlek ima fabrike u Bosni, Hemofarm ima takođe u Bosni. To su povezani sistemi, ti ljudi cirkulišu - rekao je Čadež.

Naša zemlja je, kako ocenjuje, dobro odradila nabavku vakcina.

- Ako sam ja siguran, mora i moj saradnik da bude siguran, to moramo da shvatimo - naglasio je Čadež za RTS.

Naveo je i da su u toku razgovori o budućim akcijama sa Vladom, jer "polazimo od zajedničkog interesa, jedni bez drugih ne možemo da radimo".

Kada je reč o vakcinaciji u radnim kolektivima širom Srbije, Čadež je rekao da je kroz PKS vakcinisano oko 5.000 ljudi.

- Moramo da mislimo na to da moramo da se vakcinišemo svi. To je pitanje da li će moći da opstanu ekonomski li ne, izgubićete posao jer će firma izgubiti posao jer ne može da funkcioniše, onda nema ni vašeg posla, ni para, ni ničega. Suštinski vakcinacija je pitanje opstanka posla kao takvog - smatra Čadež.

Predsednik PKS je, govoreći o novčanoj pomoći koju država pruža privrednicima kako bi ublažila efekte epidemije, rekao da pomoć čuva kičmu privrede i da je Vlada uradila veliki posao da ne bismo izgubili kompanije.

- Vidimo po brojkama da smo stopu nezaposlenosti zadržali gde je bila i 2019. godine, ali ne možete da opstanete na veštačkom disanju, 'respiratoru' privrede kada vam država daje novac - zaključio je Čadež.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja