ČEN BO OBIŠLA RADOVE NA DEONICI PRELJINA - POŽEGA: Veoma mi je drago što vidim veliki napredak
Foto: Printscreen TV Pink

sa predsednikom srbije Aleksandrom Vučićem

ČEN BO OBIŠLA RADOVE NA DEONICI PRELJINA - POŽEGA: Veoma mi je drago što vidim veliki napredak

InfoBiz -

Ambasadorka Kine Čen Bo izjavila je danas, posle obilaska radove na deonici auto-puta Preljina - Požega zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da taj projekat odlično napreduje, kao i da tokom pandemije nije stao nijedan projekat koji realizuju kineske kompanije u Srbiji.

"Veoma mi je drago što vidim da je ovaj projekat nakon devet meseci od našeg prethodnog dolaska postigao veliki napredak", rekla je Čen.

Ona je čestitala radnicima i inžzenjerima i zahvalila im na njihovom doprinosu razvuju saradnje Kine i Srbije.

"Uverena sam da će CRBC uložiti napore da što pre završi celu deonicu puta od Preljine do Požege", rekla je Čen Bo.

Ministar gradevinarstva Tomislav Momirović istakao je da je u toku izgradnja dva najduža, najteža i najizazovnija tunela za građevinare, u prethodnih pola veka.

"Nalazimo se u tunelu Laz, posle njega ide Munjino brdo koji su dugi 2.800 i 2.900 metara, i kada se završe biće to najduži tuneli u Srbiji. Imamo na ovoj trasi 35 mostova ukupne dužine oko 5.200 metara i oko 500 metara nadvožnjaka", rekao je Momitović.

On je naglasio da je ta deonica deo autoputa o kome se pričalo decenijama.

"Ovo je autoput koji spaja Čačak sa Požegom, kao i Crnom Gorom i preko Koromana sa BiH, dve za nas veoma važne zemlje sa stanovišta ekonomskog razvoja i zbog našeg naroda koiji tamo živi", ocenio je Momirović.

On je obraćajući se predsedniku Srbije rekao da se zahvaljujući fisklanoj konsolidaciji 2015. godine i hrabrim potezima vlade, na čijem je čelu tada bio Vučić, u Srbiji sada gradi kao nikada u istoriji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track