PREDSEDNIK SRBIJE DAO NADU MEŠTANIMA RUDNE GLAVE: Gledaćemo da Jumko ovde otvori pogon na Vidovdan, biće posla za 100 žena!
Foto: Zorana Jevtić

poseta istoku srbije

PREDSEDNIK SRBIJE DAO NADU MEŠTANIMA RUDNE GLAVE: Gledaćemo da Jumko ovde otvori pogon na Vidovdan, biće posla za 100 žena!

InfoBiz -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Rudnoj Glavi da će pokušati da dovede nekog stranog investitora za gradnju fabrike u tom mestu, kao i da bi rešenje moglo da bude i da Jumko otvori pogon u Rudnoj Glavi i zaposli 80 do 100 žena.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

"Gledaćemo za Vidovdan da imate malu fabriku za 80 do 100 ljudi i planiram tada da dođem i da pokrenemo proizvodnju. Sutra dolazi direktor Jumka da vidimo oko otvaranja pogona", poručio je Vučić i zahvalio svima koji su ostali, kako je rekao, ovde i što brinu o svojim porodicama. Vučić je razgovoru sa meštanima Rudne Glave, gde je došao da se vakciniše, kazao da bi pogon Jumka mogao da se otvori slično kao što je to urađeno u Drvaru.

"Neću da vam obećam, ali u narednih četiri ili pet meseci ako ne budemo mogli da dovedemo neke strance videćemo da dovedemo naše firme u tekstilnoj industriji, kao što je Jumko i slično", kazao je Vučić. Predsednik je obećao meštanima da će ukoliko uspe u tome doći ponovo i da očekuje dobru rakiju i da ga ugoste. Vučić je rekao meštanima da će država pomoći i u izgradnji lokalnih i regionalnih puteva u tom delu Srbije.

Jedan meštanin kao i u dosadašnjim susretima ovakve vrste, predsedniku Vučiću obratio sa molbom za socijalnu pomoć zbog loših materijalnih uslova, a Vučić je kazao da će pokušati da mu zaposle sina.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track