MINISTARKA ATANASKOVIĆ U DIMITROVGRADU I PIROTU: Male i srednje firme generator privrednog rasta
Foto: Youtube Printscreen

POMOĆ DRžave

MINISTARKA ATANASKOVIĆ U DIMITROVGRADU I PIROTU: Male i srednje firme generator privrednog rasta

InfoBiz -

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas mlekaru "Stara planina" u Dimitrovgradu i kompaniju "Pexim" iz Pirota koje su zahvaljući pomoći države kupile opremu i na taj način unapredile svoje poslovanje i konkurentnost.

Atanasković je istakla da je plan Ministarstva privrede da sa Privrednom komorom Srbije obiđe što više gradova i opština i privrednike u njima, posebno mala i srednja preduzeća koja predstavljaju generator privrednog rasta.

Ministarka je prilikom obilaska mlekare "Stara planina" podsetila da je za četiri programa finansijske podrške MSP sektoru Ministarstvo ove godine izdvojilo dve milijarde dinara bespovratnih sredstava.

Vlasnik mlekare Zoran Nikolov rekao je da je njegova firma uz pomoć Ministarstva privrede i Fonda za razvoj obnovila vozni park i kupila nove mašine čime su se približili otvaranju novog tržišta za izvoz.

Naveo je da zapošljava 32 radnika i da imaju maloprodajnu mrežu od 18 objekata, kao i da se nada da će otvaranjem veleprodaje u Beogradu proširiti broj kupaca.

Predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov rekao je da je za tu opštinu važno da postoje firme poput mlekare „Stara planina“ jer osim 30- tak radnika u samoj mlekari ona na neki način zapošljava i veliki broj poljoprivrednika od kojih uzima mleko.

Atanasković je obišla i kompaniju "Pexim" iz Pirota koja se bavi proizvodnjom čeličnih konstrukcija, a koja je, takođe, koristila sredstva Fonda za razvoj i Ministarstva privrede.

"Tim sredstvima kupili su dve mašine zahvaljući kojima su unapredili poslovanje", rekla je Atanasković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track