ZA VIŠE STRANIH GOSTIJU U SRBIJI! Usvojena inicijativa Privredne komore Srbije: Cena PCR testa za strance biće smanjena
Foto: AMSS Printscreen, Shutterstock.

udruženje za turizam

ZA VIŠE STRANIH GOSTIJU U SRBIJI! Usvojena inicijativa Privredne komore Srbije: Cena PCR testa za strance biće smanjena

InfoBiz -

Na današnjoj sednici Кriznog štaba usvojena je inicijativa Udruženja za turizam Privredne komore Srbije da se smanji visina naknade za PCR testiranje stranih državljana koji u Republiku Srbiju dolaze iz turističkih razloga, što će, prema oceni sekretara tog udruženja, Tijane Maljković, doprineti povećanju broja dolazaka stranih turista za vreme predstojećih uskršnjih praznika i najavljenih grupa gostiju iz arapskih zemalja tokom proleća.

Predstavnici Grupacije turističkih agencija i Grupacije hotela Srbije ukazali su na veliko interesovanje turista za dolazak u Republiku Srbiju iz Bahreina, nakon posete njihove delegacije našoj zemlji, kao i ostalih arapskih zemalja, posebno po završetku ramazanskog posta, polovinom maja.

Turistički poslenici ukazivali su da iznos PCR testa destimuliše dolazak stranih turista u Srbiju, kojima je za povratak u svoje matične zemlje neophodno testiranje u našoj zemlji.

- Smanjenjem troškova testiranja u Republici Srbiji za strane turiste pružena je dodatna podrška sektoru turizma i ova odluka omogućiće da i u ovim vanrednim uslovima poslovanja uslovljenim pandemijom koronavirusa, naša zemlja ostane konkurenta turistička destinacija - ističe Maljković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track