Najnovije vesti

MINISTARKA ZADOVOLJNA: Veliki odziv zaposlenih u turističkom sektoru za vakcinaciju
Foto: Zorana Jevtić

Ovakav trend značajno će doprineti poboljšanju epidemiološke situacije

MINISTARKA ZADOVOLJNA: Veliki odziv zaposlenih u turističkom sektoru za vakcinaciju

Biznis
15:09h

Očekuje se da do kraja aprila više od 50 procenata svih zaposlenih u ugostiteljstvu bude vakcinisano

BEOGRAD - Interesovanje za vakcinaciju zaposlenih u hotelijerstvu je izvanredan i do sada je 90 procenata onih koji su pokazali interesovanje vakcinisano, rekla je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Očekuje se da do kraja aprila više od 50 procenata svih zaposlenih u ugostiteljstvu bude vakcinisano, navela je Matić a saopštilo je Ministarstvo.

"Ovakav trend značajno će doprineti poboljšanju epidemiološke situacije, zaštiti zdravlja zaposlenih i gostiju i daljem ublažavanju epidemioloških mera i ekonomskom oporavku, ali i podizanju imidža našeg turističkog sektora na međunarodnoj sceni", poručila je Matić.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo zbog velikog odziva i ocenila da će na ovaj način biti značajno pojačana bezbednost građana uoči predstojeće turističke sezone, ali i podignuto poverenje u taj sektor.

Ona je podsetila da je na inicijativu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, zaposlenima u ugostiteljsko-turističkom sektoru omogućena prioritetna vakcinacija prilikom prijave putem portala E-uprave.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...