Najnovije vesti

IŠTVAN PASTOR IMA SJAJNE VESTI: Oko 50 mađarskih firmi dolazi u Srbiju
Foto: Marina Lopicic

predsednik skupštine vojvodine

IŠTVAN PASTOR IMA SJAJNE VESTI: Oko 50 mađarskih firmi dolazi u Srbiju

Biznis

SUBOTICA - Predsednik SVM-a i Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor najavio je dolazak oko 50 mađarskih firmi u Srbiju, od kojih će većina poslovati u Vojvodini.

"Na osnovu dva konkursa koji su lane raspisani, oko 50 mađarskih firmi dolazi u Srbiju, većina u Vojvodinu, i od toga većina u sredine gde je pretežno mađarski živalj. To je prirodno jer očigledno ove firme ovde imaju poslovne i ljudske kontakte, ovde vide siguran prostor za realizaciju", rekao je Pastor za Panon RTV.

On je dodao da ih mađarska vlada podržava sa oko 50 miliona evra bespovratnih ulaganja.

"Ova investicija je važna, jer daje sadržaj političkom sistemu koji je uspostavljen između dve zemlje u poslednjih preko 10 godina, a važno je i zbog toga što se na taj način otvaraju nova radna mesta", rekao je Pastor.

Pastor je rekao i da o ovoj investiciji "priča u rukavicama" , ne zbog toga što ne zna detalje, već zato što je to u ingerenciji mađarskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kada je u pitanju izgradnja akva parka na Paliću, Pastor kaže da za sada ne teku nikakvi radovi, jer nedostaje planska dokumentacije, a nedostaje i novac za poslednju fazu.

- Nadamo se da će akva park biti završen do kraja godine, jer je to važno za Palić, za Suboticu, za njen turistički potencijal, za sve turističke radnike. Velika su očekivanja i interesovanje, vidljivo je da se mnogo ulaže u smeštajne kapacitete na Paliću i verujem da će se po automatizmu sa ovim izgradnjom sve ubrzati, kaže Pastor.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...