MINISTAR MALI U SKUPŠTINI: Javni dug Srbije među najnižima u Evropi
Foto: Kurir Printscreen

ODGOVOR KRITIČARIMA

MINISTAR MALI U SKUPŠTINI: Javni dug Srbije među najnižima u Evropi

InfoBiz -

Uprkos izdvajanjima za treći paket mera pomoći građanima i privredi i velikim sredstvima za kapitalne investicije, učešće javnog duga Srbije ne prelazi nivo Mastrihta od 60 odsto BDP-a, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

U Narodnoj skupštini ministar je poslanicima pokazao tabelu na kojoj su predstavljeni podaci o javnom dugu ostalih evropskih zemalja i naveo da su od Srbije lošiji Irska, Slovačka, Finska, Nemacka, Albanija, Velika Britanija, Španija, Italija, Grčka...

"U evrozoni projektovano je da će javni dug u proseku biti 98,2 odsto BDP-a", rekao je Mali i dodao da Srbija sa sva tri programa pomoći i nikada većim kapitalnim investicijama drži nivo javnog duga ispod 60 odsto.

Istakao je da je to najbolji odgovor onima koji iznose kritike o javnom dugu Srbije.

"Apsolutno smo stabilni, naše javne finansije su potpuno zdrave i javni dug je pod kontrolom", rekao je Mali.

Ministar je poslanicima pokazao i tabelu o povećanju broja zaposlenih u Srbiji u prethodnih nekoliko godina i dodao da je broj zaposlenih 2012. godine bio 1,8 miliona, dok je početkom ove godine taj broj bio 2,1 milion.

"Ne samo da smo povećali broj radnih mesta, već smo otvaranjem fabrika i privlačenjem investicija došli do toga da u našoj zemlji nikada nije bilo više zaposlenih", zaključio je Mali.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track