OTVOREN PUT TELENORU DA POSTANE NOVI KABLOVSKI OPERATOR U SRBIJI
Foto: Promo

OTVOREN PUT TELENORU DA POSTANE NOVI KABLOVSKI OPERATOR U SRBIJI

InfoBiz -

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila ugovore

Beograd, 22. april 2021 - Kompanija Telenor Srbija dobila je zvanično odobrenje za ulazak na tržište distribucije TV sadržaja i fiksnog širokopojasnog interneta. Komisija za zaštitu konkurencije je, nakon sveobuhvatne pravne i ekonomske analize Ugovora o pravu korišćenja optičkih vlakana i Ugovora o pružanju Ethernet Bitstream usluga koje je kompanija potpisala sa Telekomom Srbije, donela pozitivnu odluku u pogledu zahteva za izuzeće restriktivnih sporazuma od zabrane. Takva odluka potvrđuje da ulazak Telenora na tržište distribucije medijskih sadržaja i fiksnog širokopojasnog interneta podržava dalji razvoj konkurentnosti u tom segmentu tržišta.

„Drago nam je što je Komisija za zaštitu konkurencije donela pozitivnu odluku i sada ćemo se fokusirati na kreiranje inovativne i atraktivne ponude koju ćemo lansirati do kraja godine. Želimo da se i u ovom segmentu izdvojimo kvalitetom, kao što smo i u mobilnim uslugama. Srpsko tržište je spremno za novog kablovskog operatora“, kaže Majk Mišel, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Telenor ulazi na tržište distribucije medijskih sadržaja samostalno, poštujući pravila fer tržišne utakmice sa ostalim ponuđačima sadržaja, uključujući SBB i Telekom. Kao jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji od 2006, Telenor Srbija planira da uloži gotovo 300 miliona evra u narednih pet godina, što je potvrda dugoročne posvećenosti kompanije razvoju srpskog tržišta telekomunikacija.

Tokom razvoja ove oblasti poslovanja, Telenor će zaposliti nove kadrove i primeniti najbolja iskustva i prakse iz PPF grupe, kako bi korisnicima donela unapređeno iskustvo u oblastima brzine i kvaliteta usluge, izbora kanala, lakoće korišćenja i kvaliteta podrške korisnicima. Trenutno su u toku pripreme i finalni pregovori sa kreatorima medijskog sadržaja.

„Telenor još uvek nije dobio prava i dozvolu za distribuciju sadržaja koje proizvodi ili čijim pravima raspolaže United Grupa, kao što su N1, Nova S, Sport klub i drugi, ukupno 22 kanala. Žao nam je što je United Grupa donela takvu odluku, i ostajemo otvoreni za dalje pregovore o distribuciji kanala, uvereni da će prepoznati značaj te saradnje za sve - građane Srbije, kompanije koje posluju u istom segmentu i društvo u celini“, naglašava Mišel.

O Telenoru

Telenor Srbija je jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji, sa više od dve milijarde evra uloženih tokom 15 godina poslovanja. Od 2018. godine Telenor Srbija je deo PPF grupe. Celokupno stanovništvo Srbije ima pristup Telenorovoj 4G mreži, dok 60 odsto stanovništva ima pristup naprednoj 4G+ tehnologiji koja omogućava vrhunsko iskustvo mobilnog interneta. Uvek dosledan u uvođenju inovacija, Telenor je prvi mobilni operator koji je pokrenuo 5G test okruženje u Srbiji. Kao lider u zadovoljstvu kupaca, kompanija ima bogatu ponudu digitalnih usluga, mobilnih aparata i dodatne opreme na više od 140 prodajnih mesta širom zemlje.

www.telenor.rs

O PPF Grupi

PPF Grupa je međunarodna investiciona kompanija koja ulaže u više segmenata tržišta uključujući finansijske usluge, telekomunikacije, biotehnologiju, nekretnine i mašinstvo. Polje delovanja PPF Grupe prostire se od Evrope do Severne Amerike, kao i širom Azije. Grupa poseduje imovinu vrednu 44 milijarde evra, zapošljava 98 hiljada ljudi širom sveta (na dan 30. juna 2020. godine) i posluje u 25 zemalja.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track