Najnovije vesti

OD OPŠTINE ZAVISI DA LI ĆETE DOBITI PARE ZA STOLARIJU Ovo je 6 kriterijuma koje ona treba da ispuni da biste mogli da konkurišete
Foto: RINA

konkurišite na vreme

OD OPŠTINE ZAVISI DA LI ĆETE DOBITI PARE ZA STOLARIJU Ovo je 6 kriterijuma koje ona treba da ispuni da biste mogli da konkurišete

Biznis

Resorno ministarstvo raspisalo je konkurs za opštine za dodelu subvencija za zamenu stolarije i individualnih ložišta, a rok za prijavu za dodelu sredstava je 21. maj.

U javnom pozivu je navedeno 6 kriterijuma za izbor lokalnih samouprava i oni su:

novčana pomoć, PVC
foto: Canva

Dakle, kriterijumi za lokalne samouprave su: spremnost za realizaciju; raznovrsnost ponuđenih mera za energetsku sanaciju; procenat budžeta opredeljen za realizaciju mera; procenat učešća lokalne samouprave u finansiranju projekta; iskustvo u realizaciji istih ili sličnih javnih poziva i razvijenost lokalne samouprave.

I to će biti ključni parametri od kojih će zavisiti "sposobnost" opštine da za svoje građane privuče što više novca kako bi im pomogle da zamene staru stolariju i ložišta.

Ministarstvo dodeljuje 54 miliona dinara, a maksimalni iznos sredstava po lokalnoj samoupravi je 10 miliona. Prvo su, dakle, na potezu opštine, a potom i građani.

Građani bi finansirali 50 odsto ukupne investicije, a drugu polovinu bi obezbedili opština i država. Prijavljivanje za građane bi trebalo da počne u junu, a prvi ugovori bi trebalo da budu realizovani na jesen.

Detaljnije o subvencijama pročitajte OVDE.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...