Najnovije vesti

TRAJE DO 21. MAJA: Raspisan javni poziv za sredstva za zamenu stolarije
Foto: Profimedia

MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE

TRAJE DO 21. MAJA: Raspisan javni poziv za sredstva za zamenu stolarije

Biznis

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave.

Kako se navodi u pozivu, opštine se za dodelu sredstava mogu javiti do 21. maja.

Predviđeno je da polovinu sredstava za zamenu stolarije radi postizanja veće energetske efikasnosti obezbede sami građani a drugu polovinu država, odnosno Uprava za energetsku efikasnost i opštine.

Nakon prijavljivanja opština, trebalo bi da počne i prijavljivanje građana, što se očekuje u junu, a kako je ranije najavljeno iz resornog ministarstva, prvi ugovori bi trebalo da se realizuju na jesen.

Kada je reč o kriterijumima za izbor lokalnih samouprava, u javnom pozivu je navedeno njih šest, a to su spremnost za realizaciju, raznovrsnost ponuđenih mera za energetsku sanaciju, procenat budžeta opredeljen za realizaciju mera, zatim procenat učešća lokalne samouprave u finansiranju projekta te iskustvo u realizaciji istih ili sličnih javnih poziva kao i razvijenost lokalne samouprave.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...