Najnovije vesti

ZA PRAZNIKE SVI PUTEVI VODE DO BANJE: Već rezervisano 70 odsto aranžmana za Prvi maj i Uskrs, traži se smeštaj i na planinama
Foto: Shutterstock

putovanje u doba korone

ZA PRAZNIKE SVI PUTEVI VODE DO BANJE: Već rezervisano 70 odsto aranžmana za Prvi maj i Uskrs, traži se smeštaj i na planinama

Biznis

Za predstojeće prvomajske i uskršnje praznike već je rezervisano više od 70 odsto kapaciteta u srpskim banjama, a stalno se povećava i broj rezervacija za mesta u planinskim centrima, izjavila je direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS) Marija Labović.

Kada se uzme u obzir da je pandemija korona virusa nametnula novi trend da se aranžmani rezervišu u poslednjem trenutku, neposredno pred samo putovanje, može se očekivati da se i većina od preostalih oko 30 odsto kapaciteta rasproda i da banje za praznike budu pune gostiju.

selo Jezero, Sokobanja
foto: Printscreen YouTube

Puno ljudi na jednom mestu poslednjih godinu dana je samo po sebi rizično, zbog povećane mogućnosti širenja infekcije korona virusa, pa iz TOS-a na sve one koji odluče da putuju, apeluju da se ponašaju odgovorno i da se pridržavaju svih epidemioloških mera.

- Takvo ponašanje je neophodno kako bi zaštitili sebe i druge. Takođe, apelujemo i da obrate pažnju na očuvanje prirode, da budemo odgovorni i u tom smislu - ističe Labovićeva.

Ona najavljuje da će Turistička organizacija Srbije nakon praznika krenuti sa posebnom kampanjom namenjenom domaćim turistima.

- Kampanja će se odvijati pod sloganom "Ja biram Srbiju" i njome ćemo promovisati manje poznate destinacije u našoj zemlji - kaže Marija Labović.

Cilj kampanje, objašnjava, jeste da domaći turisti i ove godine, ako ne ceo, onda bar deo godišnjeg odmora, provedu u Srbiji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...