Najnovije vesti

AKO SE NALAZITE NA OVOM SPISKU DOBIĆETE OD DRŽAVE 6 PUTA PO 600 EVRA: Dele se subvencije, a ovo su uslovi da dobijete novac
Foto: Shutterstock

pomoć države

AKO SE NALAZITE NA OVOM SPISKU DOBIĆETE OD DRŽAVE 6 PUTA PO 600 EVRA: Dele se subvencije, a ovo su uslovi da dobijete novac

Biznis
13:05h

Veliki broj autobuskih prevoznika odazvao se pozivu za podnošenje zahteva za korišćenje subvencija.

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović zadovoljan je odzivom i kako kaže, to je ujedno i pokazatelj da preduzetnici imaju poverenja u nameru države i resornog ministarstva da im se pomogne u periodu otežanog poslovanja usled epidemije virusa Kovid-19.

"Nismo dozvolili da u ovim teškim okolnostima propadnu autobuski prevoznici i da radnici budu otpušteni. Uspeli smo da obezbedimo subvencije koje uopšte nisu male, ali smo potpuno uz te ljude i svesni smo da se ova privredna grana nalazi u najtežim okolnostima do sada. Obradili smo sve predmete koji su stigli na ministarstvo i svi zahtevi koji danas i sutra budu kompletirani pozitivno, biće isplaćeni pre praznika. Reč je o 656 predmeta koji se odnose na 6.414 autobusa'', rekao je Momirović.

Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika donesen je kao vid podrške radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti Kovid-19.

Ovim planom subvencija biće dodeljena bespovratna sredstva licenciranim autobuskim prevoznicima šest puta u visini od po 600 evra u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Da bi prevoznik ostvario pravo na subvenciju bilo je potrebno da ispuni sledeće uslove: da ima licencu za prevoz putnika; da nad prevoznikom nije pokrenut stečajni postupak; da se nad prevoznikom ne sprovodi postupak za unapred propremljen plan reorganizacije ili da na snazi nisu mere iz unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR); da se nad prevoznikom ne sprovodi plan reorganizacije ili da na snazi nisu mere iz unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) ili postupak likvidacije; da prevoznik nije organizovan kao javno preduzeće.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...