Najnovije vesti

DOBRA VEST ZA SEZONCE IZ SRBIJE KOJI BI NA LETO DA RADE U CRNOJ GORI Manje od ove sume ne smeju da vas plate, evo koliko je to
Foto: Profimedia

Izmenjen pravilnik o minimalcu!

DOBRA VEST ZA SEZONCE IZ SRBIJE KOJI BI NA LETO DA RADE U CRNOJ GORI Manje od ove sume ne smeju da vas plate, evo koliko je to

Biznis
11:46h

PODGORICA - Minimalne zarade za strane državljane u Crnoj Gori biće od 1. jula jednake kao za domaće radnike.

Ko ima najveću platu u Srbiji?

Ministarstvo unutrašnjih poslova CG, kako prenosi portal CdM, izmenilo  je Pravilnik o obrascima, bližim uslovima i načinu izdavanja dozvole za privremeni boravak i rad u delu koji se odnosi na iznos minimalne zarade za strane državljane, odnosno minimalna zarada je prilagođena minimalnoj zaradi u Crnoj Gori.

Kolika je minimalna zarada u Crnoj Gori?

Prema navodima crnogorskih medija iz februara ove godine, aktuelni minimalac u toj zemlji trenutno iznosi 220 evra, a od 1. jula trebalo bi da skoči na 250 evra.

minimalac, Crna Gora
foto: Moja zarada.me printscreen

Kako su saopštili iz MUP, definisano je da se dokazom o posedovanju sredstava za izdržavanje za izdavanje dozvole za privremeni boravak i rad smatra pisana ponuda poslodavca za zapošljavanje stranca na određenom radnom mestu, u kojoj je naveden minimalni iznos zarade koji ne može biti manji od minimalne zarade u Crnoj Gori.

- Na taj način se otklanja dilema koja je postojala u primeni prethodnog pravilnika i izjednačavaju se prava domaće radne snage sa pravima stranih radnika, odnosno isti rad će se jednako plaćati, bez obzira na to odakle je zaposleni, dodali su iz MUP.

Ističu da navedena izmena obezbecjuje povoljniji privredni ambijent i adekvatnu radnu snagu u susret turističkoj sezoni.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track