NA VRAČARU KAO NA MENHETNU: Za penthaus mesečno 7.400 evra, samo terasa ima 100 kvadrata, a uz to ide i garaža
Foto: Shutterstock, Ilustracija

drastično skočile i cene iznajmljivanja

NA VRAČARU KAO NA MENHETNU: Za penthaus mesečno 7.400 evra, samo terasa ima 100 kvadrata, a uz to ide i garaža

InfoBiz -

Sudeći prema najnovijim podacima, prosečna cena kvadrata za stan u Beogradu, kada kupujete, iznosi blizu 2.000 evra.

S druge strane, u poslednje vreme su drastično skočile i cene iznajmljivanja, a iznenadili biste se koliko luksuznih stanova je locirano upravo na Vračaru, koji se može uporediti sa Menhetnom, ali i u centru, Beogradu na vodi, Novom Beogradu, Senjaku/Dedinju, koje se poredi sa Hemptonsima.

Nekolicina nekretnina na srpskom Menhetnu izdaje za 6.000 evra ili više na mesečnom nivou. To su, pre svega, moderno i otmeno opremljeni, luksuzni i prostrani stanovi.

U oglasu na poznatom domaćem sajtu za nekretnine se navodi da je takav stan retko u ponudi, košta čak 7.400 evra za okvirno 30 dana boravka u njemu, a smešten je nadomak Hrama Svetog Save. Ta pozicija je, inače, tradicionalno najpopularnija. Ovaj pentahus ima neverovatnih 400 metara kvadratnih i pet soba, nalazi se na šestom spratu, a sa terase od 100 kvadrata pruža se panoramski pogled na grad.

Kada se izdaju ovakvi stanovi, obično se navodi i vrsta materijala korišćena za opremanje, a gotovo uvek je reč o mermeru i kovanom gvožđu. Kada kupujete ili iznajmljujete luksuznu nekretninu, podrazumeva se da je i sama zgrada u tom maniru, da ima sigurnosne kamere, obezbeđenje, što je sve dodatni benefit.

luksizni stan, Vračar
foto: Shutterstock, Ilustracija

Postoje još dva interesantna oglasa: u Cara Nikolaja II, kod Kalenić pijace, izdaje se nekretnina od preko 350 kvadrata, takođe za 7.400 evra. Naravno, u pitanju je novogradnja, stan pripada "luks kategoriji", i nalazi se na poslednjem spratu stambenog objekta.

Takođe je reč o penthausu, a kod oba oglasa se napominje da su u cenu uračunati svi troškovi. To uključuje i garažu, odnosno dežuranje portira 24/7. Mesto za parkiranje je Beograđanima postalo poseban problem i izazov, posebno u ovim delovima grada, gde su ulice uske i "zagušene".

Cene garaža idu "u nebesa" i koštaju do 20.000 evra upravo na Vračaru, dok je mesečni zakup do 200 evra. Postoji opravdano uverenje da bi metro mogao oboriti cene, jer bi saobraćaj bio rasterećeniji.

U proseku, mesečna cena za izdavanje stana na Vračaru je od 500 do 600 evra, ako govorimo o osrednje uređenim stanovima, veličine 50-ak kvadrata.

I Neimar nudi izvanredne stanove, te se trenutno izdaje jedan takav dupleks, od 300 kvadrata za 6.000 evra. Donji nivo se sastoji od izuzetno svetle dnevne sobe, trpezarije i kuhinje open space i imaju izlaz na terasu sa koje se pruža fantastičan pogled. Kada je reč o gornjem nivou, ističe se u oglasu, da se tu nalazi master spavaća soba sa kupatilom i dva walk in garderobera, sa izlazom na terasu, zatim tri spavaće sobe i dva zasebna kupatila.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track