SUTRA POČINJU PRIJAVE ZA 3.000 DINARA ZA VAKCINISANE: Biće vam potrebna samo ova 3 podatka, a evo i kada novac leže na račune
Foto: Kurir/T.S., Shutters, Shutterstock/Maja Marjanovic

pomoć države

SUTRA POČINJU PRIJAVE ZA 3.000 DINARA ZA VAKCINISANE: Biće vam potrebna samo ova 3 podatka, a evo i kada novac leže na račune

InfoBiz -

Svi građani Srbije koji danas prime barem prvu dozu vakcine u Srbiji imaće pravo na pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Prijave počinju od sutra, 1. juna i trajaće sve do 15. juna. Novac na račune građana u bankama država će isplatiti u periodu od 12. do 20. juna.

Svi koji se budu vakcinisali posle današnjeg dana neće ostvariti pravo na novčanu pomoć države.

Prijava će biti ista kao kada su se građani prijavili za 60 evra, na dva načina, na sajtu Uprave za trezor i telefonski, na broj telefona koji će biti objavljen.

Od ličnih podataka biće vam potrebno: JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun. Ako nemate račun u banci, potrebno je da navedete naziv banke u kojoj želite da vam račun bude otvoren.

Građani koji primaju socijalnu pomoć, kao i penzioneri, neće morati da se prijavljuju. Pravo na dodatnih 3.000 dinara za vakcinisane imaju svi građani stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć neće biti važno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Informaciju o primljenoj vakcini, kao i o datumu vakcinisanja, građani neće morati da daju u prijavi.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track