STIŽU NOVE TURSKE INVESTICIJE: Mali se sastao sa ambasadorom Aksojem
Foto: Ministarstvo finansija

ekonomska saradnja

STIŽU NOVE TURSKE INVESTICIJE: Mali se sastao sa ambasadorom Aksojem

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Turske u Beogradu Hamijem Aksojem sa kojim je razgovarao o ekonomskim odnosima dve zemlje i o budućim projektima i saradnji.

Siniša Mali
foto: Ministarstvo finansija

Mali je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Aksoju i istakao da odnosi dve zemlje nikada u istoriji nisu bili na višem nivou i da je važno da se dodatno razvijaju u budućnosti. Kako je naglasio, tome je najviše doprinela bliska saradnja predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Siniša Mali
foto: Ministarstvo finansija

Rekao je i da u Srbiji posluje dosta turskih fabrika i da se očekuje otvaranje novih i da turske kompanije učestvuju u raznim infrastrukturnim projektima širom zemlje.

Tome su, kako je dodao, doprineli upravo dobri odnosi dva predsednika, ali i stabilna ekonomska situacija u Srbiji koja je postala atraktivna destinacija za investitore.

Siniša Mali
foto: Ministarstvo finansija

Ambasador Hamij Aksoj je istakao da su turski investitori izuzetno zainteresovani za dalja ulaganja u Srbiju i da je naša zemlja odlično mesto za investicije.

- Drago mi je što su turske fabrike doprinele zapošljavanju i boljem standardu u nekim lokalnim samoupravama u Srbiji - rekao je Aksoj.

Na sastanku je zaključeno da postoji mnogo potencijala za dalje jačanje ekonomske saradnje i naglašeno da će na tome raditi u narednom periodu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track