POSLALI DESETAK KOVERATA PA DOBILI NOVI DOM Ministar Mali potpisao ugovor sa dobitnikom stana u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi
Foto: Ministarstvo Finansija

naselje zemunske kapije

POSLALI DESETAK KOVERATA PA DOBILI NOVI DOM Ministar Mali potpisao ugovor sa dobitnikom stana u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi

InfoBiz -

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali potpisao je danas ugovor o dodeli dvoiposobnog stana u naselju "Zemunske kapije" sa dobitnikom u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", Goranom Glišovićem iz Zemuna.

Ministar Siniša Mali je čestitao srećnom dobitniku i napomenuo da je njegova koverta izvučena iz bazena u kojem se u tom trenutku nalazilo 3,8 miliona koverata, dok je prošle godine ukupno poslato oko 11,5 miliona koverata.

Inače, Glišovići su, kako je Mali ocenio, baš srećni, pošto su poslali oko desetak koverata.

- Želim Vam puno uspeha, puno osmeha i lepih trenutaka u daljem životu. Drago mi je što živite blizu, u Zemunu, i već poznajete taj kraj Beograda - napomenuo je Mali.

Siniša Mali
foto: Ministarstvo Finansija

On je podsetio građane da će tokom cele godine biti omogućeno slanje računa i slipova, te da će sve koverte poslate od aprila biti u konkurenciji za svako izvlačenje do kraja drugog kruga koji počinje na jesen ove godine.

- Građanima Srbije želim da poručim da je Vlada Republike Srbije veoma ozbiljna kada je borba protiv sive ekonomije u pitanju i da izlazimo i sa novim akcionim planom do septembra ove godine. Po planu ide i proces nove fiskalizacije, uvođenja sistema elektronskog fakturisanja takođe. Dakle, sve aktivnosti koje smo započeli kako bismo što više suzbili sivu ekonomiju, idu po planu - rekao je Mali.

Siniša Mali
foto: Ministarstvo Finansija

Istakao je da siva ekonomija predstavlja izazov za sve, i za državu koja time gubi deo prihoda, i za građane, jer se od tog novca finansiraju projekti važni za unapređenje životnog standarda u Srbiji.

Srećni dobitnik stana od 68 kvadrata u naselju "Zemunske kapije" u Beogradu kaže da još uvek ne može da veruje da je baš on osvojio glavnu nagradu, kao i da mu to mnogo znači, posebno jer živi u stanu za koji će još sedam godina morati da otplaćuje kredit. Goran Glišović inače živi na svega 100 metara od zgrade u kojoj je dobio stan, dok su mu deca podstanari.

Siniša Mali
foto: Ministarstvo Finansija

- Moja osećanja se kreću od neverice, preko ushićenja, do oduševljenja. Dobijanje ključeva dvoiposobnog stana je velika radost i iskoristio bih priliku da se zahvalim organizatorima nagradne igre što ovako vrednim nagradama podstiču borbu protiv sive ekonomije. Neizmerno smo zahvalni - rekao je on.

Glišović je napomenuo da će nastaviti da uzima fiskalne račune i na taj način pomaže borbu protiv sive ekonomije.

Za drugi krug nagradne igre izdvojeno je 350 miliona dinara, a nagradni fond je veći nego prošli put, jer srećne dobitnike očekuje čak 16 stanova u Beogradu, od kojih je 14 u naselju "Zemunske kapije" i dva u Beogradu na vodi, kao i 60 automobila "fijat 500 L".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track