PROBIJEN TUNEL U TRBUŠANIMA NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI: Nijedan bager i građevinski kamion ne stoji parkiran, svi su po terenima
Foto: Rina

radovi napreduju

PROBIJEN TUNEL U TRBUŠANIMA NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI: Nijedan bager i građevinski kamion ne stoji parkiran, svi su po terenima

InfoBiz -

Izgradnjom deonice auto-puta Miloš Veliki od Preljine do Požege rasteretiće se obilaznica oko Čačka i magistralni put koji prolazi kroz Ovčar Banju.

Na taj način smanjiće se saobraćajne gužve, ali i broj saobraćajnih udesa koji je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri poprilično veliki. Radove na izgradnji deonice danas je obišao ministar Tomislav Momirović.

- Probili smo jedan od tunela u mestu Trbušani. Radi se u dve smene po deset sati dnevno i nema stajanja. Ne pravimo nikakve kompromise i ne kalkulišemo kad je u pitanju dinamika radova. Građani su previše čekali. O ovom auto-putu priča se punih 50 godina, a tek poslednjih se zaista na tome i radi - rekao je Momirović.

Trbušani
foto: Rina

Deonica auto-puta od Preljine do Požege dugačka je 31 kilometar i jedna je od najtežih koja se trenutno gradi u Srbiji jer se na njoj nalazi veliki broj nadvožnjaka i mostova, ali i tunela.

Trbušani
foto: Rina

- Počinju letnji odmori i već se stvaraju saobraćajne gužve na naplatnoj rampi u Preljini i na obilaznici oko Čačka. To će za sve nas uskoro biti prošlost. Izvođenje radova na trasi teče predviđenom dinamikom. Nemamo nijedan parkirani bager niti građevinski kamion. Svi su na terenima i to širom Srbije. Završetak ove deonice rasteretiće dodatno Ibarsku magistralu koja je odavno trebalo da bude lokalni put. Smanjiće se broj saobraćajnih nezgoda koje sada ne iznenađuju jer je frekvencija saobraćaja i broj vozila na našim putevima ogroman - dodao je Momirović.

Ministar je naglasio da će auto-putevi uskoro biti osnovna komunikaciona veza između svih delova države.

- Kad se završi deonica do Požege nastavljamo dalje ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Kada se svi ovi započeti projekti završe Srbija više beće biti ista zemlja - zaključio je Momirović.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track