Najnovije vesti

JOŠ NISTE DOBILI 3.000 DINARA? Bio je kratak zastoj, danas ide uplata za veliki broj građana, a evo kada će svi dobiti novac
Foto: Shutterstock

državne pare

JOŠ NISTE DOBILI 3.000 DINARA? Bio je kratak zastoj, danas ide uplata za veliki broj građana, a evo kada će svi dobiti novac

Biznis

Država je u sredu uplatila po 3.000 dinara svim penzionerima koji su se vakcinisali. Juče je oko pola miliona ostalih građana dobilo svoju nagradu za imunizaciju, a danas se i nastavlja sa isplatom.

Mnogi se i jutros pitaju zašto još nisu dobili novac, a odgovor je da je zastoj bio uobičajen, da isplate nije bilo samo noćas, i da cela procedura ide po planu.

Praktično, do sada je svojih oko 25 evra za imunizaciju dobilo ukupno oko milion i po ljudi (oko milion penzionera i pola miliona ostalih građana). Pravo na 3.000 dinara ima još nešto manje od milion građana i oni bi danas trebalo da dobiju novac.

Za nagradu od 3.000 dinara prijavilo se tačno 1.395.000 građana. Ukoliko na to dodamo i sve penzionere koji nisu imali obavezu da se prijavljuju, to je ukupno 2.401.000 građana.

Rok za prijavu je istekao 15. juna u ponoć, a pravo na nagradu imaju svi stariji od 16 godina koji su do 7. juna primili makar jednu dozu bilo koje vakcine.

Nove isplate od države slede u septembru

Što se tiče penzionera, posle isplate od 30 evra u maju, i 3.000 dinara za vakcinisane, oni će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra. Sledeća isplata je u novembru i tada će svi ostali građani, uključujući i penzionere, dobiti drugih 30 evra.

Penzioneri će u tako u novembru doći do ukupne cifre od 110 evra. U novembru će i nezaposleni dobiti svojih 30 i tako doći do ukupne cifre od 120 evra.

(Kurir.rs/Blic Biznis)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track