Najnovije vesti

SVAKA ČAST! Pogon Jumka u Rudnoj Glavi izgrađen za dva i po meseca
Foto: T.S., Arhiva

PREDSEDNIK VUČIĆ SUTRA NA OTVARANJU

SVAKA ČAST! Pogon Jumka u Rudnoj Glavi izgrađen za dva i po meseca

Biznis

Novi pogon vranjasnke kompanije "Jumko" podignut u Rudnoj Glavi kod Majdanpeka površine oko 1.000 kvadratnih metara izgrađen je od temelja za svaga dva i po meseca, izjavila je danas za Tanjug pi-ar kompanije Gordana Savić.

"U ovaj pogon 'Jumko' je uložio blizu milion evra, a u njemu će u dve smene raditi 80 žena koje će se baviti šivačkim poslom. NJih 29 je bilo na obuci u Vranju, i one će obučiti preostale radnice, ali će uz njih biti i naši tehnolozi iz Vranja. Proizvodni program je kao i u svakoj 'Jumkovoj' fabrici, konfencija i uniforme za snage bezbednosti", precizirala je Savićeva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će sutra svečano pustiti u rad ovaj pogon koji je izgrađen na njegovu inicijativu koju je dao početkom aprila kada je u Rudnoj Glavi primio prvu dozu vakcine protiv kovida-19.

Predsednik Saveta mesne ztajednice Rudna Glava Stanimir Balanović izjavio je ranije da je "Jumkova" fabrika počela da radi početkom ove nedelje i da zapopšljava žene sa područja Opštine Majdanpek.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track