POČELA IZGRADNJA NOVOG AERODROMA U SRCU SRBIJE: Rosulje će imati 2 piste, a biće moguć i prihvat aviona raspona krila do 24 metra
Foto: Rina

fenomenalna vest

POČELA IZGRADNJA NOVOG AERODROMA U SRCU SRBIJE: Rosulje će imati 2 piste, a biće moguć i prihvat aviona raspona krila do 24 metra

InfoBiz -

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović simbolično je označio početak radova na izgradnji poletno-sletne staze, signalizacije, rulnih staza i pratećih objekata na aerodromu "Rosulje" u Kruševcu.

Novi aerodrom imaće dve poletno-sletne staze dužine 1.300 i 800 metara i biće moguć prihvat aviona raspona krila od 12 do 24 metra.

- Izgradnjom aerodroma "Rosulje" i izmeštanjem sa postojeće lokacije rešavamo pitanje aerodroma u blizini Kruševca dok je sa druge strane veća vrednost za Kruševac i ceo ovaj region to što uklanjanjem starog aerodroma oslobađamo vrlo atraktivno zemljište u industrijskoj zoni za dolazak novih kompanija - izjavio je Momirović.

Prema njegovim rečima, lokacija starog aerodroma nije bila povoljna za razvoj industrijske zone u Kruševcu.

- Sada dobijamo dodatno zemljište za izgradnju novih fabrika dok ćemo izgradnjom novog aerodroma "Rosulje" omogućiti brži pristup domaćim i stranim investitorima njihovim kompanijama koje su otvorili u rasinskoj regiji. Projekat razvoja ovog i drugih aerodroma širom Srbije pokazuje ispravnost politike Vlade Srbije da se posebna pažnja posveti ulaganju u manje aerodrome koji će omogućiti ubrzani razvoj avio-saobraćaja u zemlji - rekao je ministar Momirović.

Posetu Kruševcu ministar Momirović je iskoristio i za obilazak radova na Moravskom koridoru.

- Radovi na Moravskom koridoru se odvijaju odličnom dinamikom. Eksproprijacija zemljišta je u toku i teče bez zastoja duž cele trase. Na sektorima 1 i 3 procenat eksproprijacije je 100 odsto dok je na sektoru 2 ekspropisano 90 odsto zemljišta. Neverovatan je osećaj kad dođem na Moravski koridor i kad pomislim da ćemo ovim najsavremenijim auto-putem koji se gradi u ovom delu Evrope uspeti da spojimo auto-put Beograd - Niš sa auto-putem "Miloš Veliki" odnosno istok i zapad Srbije - zaključio je ministar Momirović.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track