MINISTAR MALI: Prva međunarodna prognoza rasta srpskog BDP na 7 odsto
Foto: Marina Lopičić

UniKredit prognoza

MINISTAR MALI: Prva međunarodna prognoza rasta srpskog BDP na 7 odsto

InfoBiz -

Mali je rekao u Vladi Srbije da već sada može da kaže da će rast srpskog BDP-a u 2021. iznositi najmanje 6,5 odsto

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas, nakon što je italijanska bankarska grupa UniKredit povećala prognozu rasta BDP-a Srbije na 7,0 procenata za 2021. sa ranije predviđanih 4,2 odsto, da je to prva međunarodna projekcija da će rast ove godine iznositi sedam odsto, kao i da bi sa tim rastom naša zemlja bila među tri najbrže rastuće ekonomije u Evropi.

Mali je rekao u Vladi Srbije da već sada može da kaže da će rast srpskog BDP-a u 2021. iznositi najmanje 6,5 odsto.

On je podsetio da je MMF ranije u svojoj prognozi podigao rast BDP-a Srbije u ovoj godini na šest odsto, kao i da je Vlada Srbije rebalansom budžeta predvidela rast od šest odsto.

"Već sada znamo da će to biti najmanje 6,5 odsto", naglasio je Mali dodajući da je UniKredit banka prva izašla sa projekcijom rasta od sedam odsto za našu zemlju.

Istakao je da to za građane znači ne samo potvrdu odgovorne ekonomske politike već i pravu strategiju investiranja u infrastrukturu i u ekologiju.

"I ako ostvarimo tu stopu rasta bićemo među tri njabrže rastuće ekonomije u Evropi, što otvara prostor za dodatna ulaganja, u obalsti ekologije, infrastrukture, ali i dalje povećanje plata i penzija. Zadovoljan sam ovim izveštajem", rekao je Mali.

Poručio je da moramo da ostvarimo stopu rasta BDP-a od sedam odsto ove godine, kako bi bili ove godine među tri najuspešnije ekonomije u Evropi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track