OSNOVANA SEKCIJA ZA OMLADINSKO PREDUZETNIŠTVO: Poseban cilj podsticanje mladih da započnu SOPSTVENI POSAO (FOTO)
Foto: Privredna komora Srbije

PKS

OSNOVANA SEKCIJA ZA OMLADINSKO PREDUZETNIŠTVO: Poseban cilj podsticanje mladih da započnu SOPSTVENI POSAO (FOTO)

InfoBiz -

U Privrednoj komori Srbije osnovana je Sekcija za omladinsko preduzetništvo koja će u narednom periodu pružati podršku mladim preduzetnicima u razvijanju poslovanja kroz besplatne edukacije odnosno promociju i poslovno povezivanje na regionalnom i međunarodnom nivou.

Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS, rekla je da je cilj osnivanja Sekcije za omladinsko preduzetništvo ekonomsko osnaživanje mladih u Republici Srbiji, umrežavanje mladih iz Srbije i regiona i promocija primera dobre prakse.

- Poseban cilj biće podsticanje mladih da nakon završetka formalnog obrazovanja započnu sopstveni posao. Na taj način otvoriće se nova radna mesta, a mladi ekonomsko osnažiti - naglasila je Simanić i dodala da će PKS organizovati niz besplatnih edukacija na temu digitalizacije poslovanja, marketinga, finansija, razvoja veština prodaje i pregovaranja.

Prva u nizu edukacija je besplatni kurs poslovnog engleskog jezika koji će trajati od 15. jula do 15. septembra.

PKS
foto: Privredna komora Srbije

Podsetila da PKS nudi i niz besplatnih usluga koji uključuju promociju na sajmovima, istraživanje tržišta i poslovno povezivanje.

Jovana Šipčić, predsednica Sekcije za omladinsko preduzetništvo, zahvalila se PKS na podršci i prepoznavanju značaja razvoja omladinskog preduzetništva i najavila kreiranje digitalne platforme koja će sadržati sve neophodne informacije za preduzetnike, ali i one koji to žele da postanu.

- Mladi su danas najviše na internetu. Naša ideja je da pokrenemo platformu na kojoj će se nalaziti sve informacije o raspoloživim sredstvima za pokretanje sopstvenog biznisa, saveti, kontakti, ali i primeri dobre prakse - rekla je Šipčić.

Dodala je da će se Sekcija, pored edukacije, baviti i promocijom omladinskog preduzetništva u obrazovnim institucijama kako bi se što više mladih, nakon završetka formalnog obrazovanja, odlučilo na pokretanje sopstvenog biznisa.

Osnivanje Sekcije za omladinsko preduzetništvo podržale su kompanija Microsoft koja će u narednom periodu obezbediti niz besplatnih obuka za mlade preduzetnike, Holandsko- srpska poslovna asocijacija i Rusko- srpska fondacija za kulturu i nasleđe.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja