OTKUP: Država za 34.000 tona pšenice ponudila cenu od 23,5 din po kilogramu
Foto: Shutterstock

REPUBLIČKE ROBNE REZERVE

OTKUP: Država za 34.000 tona pšenice ponudila cenu od 23,5 din po kilogramu

InfoBiz -

BEOGRAD - Republičke robne rezerve otkupiće 34.000 tona merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda po ceni od 23,5 dinara za kilograma sa PDV-om, navodi se na sajtu te državne direkcije.

Kupuje se pšenica domaćeg porekla od komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava, zemljoradničkih zadruga i skladištara koji imaju zaključene ugovore sa tom Direkcijom.

Rok plaćanja je 15 dana od dostave kompletne dokumetnacije o isporuci pšenice Direkciji.

Od porodičnih gazdinstava kupuju se količine od 10 do 100 tona, od zadruga između 20 i 150 tona, a od skladištara 100-1000 tona.

Ministarstvo i mlekari traže rešenje za skupu stočnu hranu

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zajedno sa proizvođačima mleka, počelo je danas da razmatra moguća rešenja za prevazilaženje problema u mlekarstvu nastalih zbog poskupljenja stočne hrane, rečeno je Tanjugu u tom Ministarsrvu.

Potvrđeno je da se ministar Branislav Nedimović juče sastao sa predstavnicima proizvođača mleka, koji traže pomoć za prevazilaženje problema sa cenom stočne hrane koja je poskupela zbog skoka cene kukuruza i soje. Na sastanku su izneti neki predlozi na kojima će Ministarstvo i proizvođači raditi narednih dana, kako bi se našlo najpovoljnije rešenje, rečeno je Tanjugu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track