POZIV PRIVREDNICIMA IZ SRBIJE: Prijavite se za izložbu Svemir na Ekspu 2020 u Dubaiju do 3. septembra
Foto: Instagram Printscreen/Privredna komora Srbije

Privredna komora Srbije

POZIV PRIVREDNICIMA IZ SRBIJE: Prijavite se za izložbu Svemir na Ekspu 2020 u Dubaiju do 3. septembra

InfoBiz -

BEOGRAD - Privredna komora Srbije (PKS) objavila je danas da privrednici iz sektora metalske i elektro industrije do 3. septembra mogu da se prijave za učešće na drugoj tematskoj nedelji pod nazivom "Svemir", u okviru predstavljanja srpske privrede na Svetskoj izložbi "Ekspo 2020 Dubai".

Firme metalskog i elektro sektora, koje se bave svemirskim i avio tehnologijama, tehnologijama proizvodnje "mini" satelita (CubeSat), avio industrijom, inovacijama, kao i tehnološko-inovativni startapovi i privredna društva u oblasti razvoja i istraživanja u ovim oblastima, mogu da predstave svoje proizvode, povežu se sa biznis partnerima, tokom nedelje posvećene "Svemiru" (Space Week), koja se održava od 17. do 23. oktobra na Svetskoj izložbi "Expo 2020 Dubai", precizirano je u saopštenju.

U okviru organizovanog nastupa, kako je navedeno, obezbedjene su povlastice za učesnike.

Prema pristiglim prijavama, na izložbi će biti predstavljeni proizvodno tehnološki programi metalskog i elektro sektora, medju kojima su i inovativnim proizvodima - simulator za astronaute, delovi i oprema za avioindustriju, komponente za medicinske uredjaje i mašine u oblasti naprednih tehnologija...

; Za izložbu su zainteresovane i relevantne istraživačke i naučne istitucije koje će prezentovati svoje inovacije i biti u prilici da pronadju potencijalne kooperante, dobavljače, saradnike i investitore iz različitih zemalja i kontinenata.

Prisustvo relevantnih svetskih institucija i proizvodjača u oblasti svemirskih tehnologija i avio industrije na Svetskoj izložbi predstavlja značajnu priliku za kompanije i institucije iz Srbije da postanu vidljivije i uspostave saradnju sa velikim sistemima kao što su NASA, Evropska svemirska agencija (ESA), SPACE X, BOEING, ukazali su u PKS.

Predstavnici kompanija popunjavaju prijavne formulare koje dostavljaju najkasnije do 3. septembra na mejl Udruženja za metalsku i elektro industriju PКS: metalska@pks.rs

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track