Najnovije vesti

114 KVADRATA ZA 135.000 EVRA, OVAJ DEO BG POSTAJE NAJTRAŽENIJA LOKACIJA: Blizu je Zemuna i centra a možeš da imaš bazen i dvorište
Foto: Printscreen

skuplji kvadrat ne prelazi 1.200 evra

114 KVADRATA ZA 135.000 EVRA, OVAJ DEO BG POSTAJE NAJTRAŽENIJA LOKACIJA: Blizu je Zemuna i centra a možeš da imaš bazen i dvorište

Biznis
13:30h

Najluskuzniji kvadrat trenutno se prodaje po ceni od oko 1.500 evra. Stan iz, kako se navodi, “premijum” kategorije, gde je kvadrat 1.184 evra

BEOGRAD - Naselje Batajnica koje se nalazi na krajnjem severozapadu Beograda, postalo je željena destinacija zbog blizine gradu, a opet i zbog toga što pruža mir.

Deo je Zemuna u kojem su stanovi uvek na ceni, a od centra te beogradske opštine udaljeno je svega devet kilometara.

Kako se naša prestonica godinama unazad širi i sve više naseljava, tako i krajnje periferna naselja postaju atraktivna, posebno ona nadomak Novog Beograda, kao što je slučaj s Batajnicom. Na Novom Beogradu danas se nalaze mnogobrojne firme, velike kompanije i njihove centrale, trgovine, i tome slično.

Batajnica
foto: Printscreen/Google Earth

Zaposlenima pogoduje ta blizina, jer u Batajnici mogu da kupe relativno povoljne stanove, a da pritom rade na Novom Beogradu i stignu brzo do posla. S druge strane, potražnja je sve veća, pa je pitanje koliko kupci, zapravo, ovih dana pronalaze stan po meri. Uveliko se prodaju nekretnine u izgradnji, a kvadrat doseže čak 1.200 evra, pri čemu kreće od nekih 700 evra.

Primera radi, u Novom naselju u Batajnici, u takozvanim “crvenim zgradama”, trenutno možete kupiti dvosoban stan gde je kvadrat tačno 720 evra. U ovom delu Beograda novogradnja je najmanje 800 evra.

U aktuelnoj ponudi je i stan iz, kako se navodi, “premium” kategorije, gde je kvadrat 1.184 evra. Dakle, prodaje se 114 m2 za 135.000 evra. Međutim, ovde je praktično reč o stanu-kući, sa izlaskom na uređeno dvorište, što svakako diže cenu. Taj trend je krenuo s proleća 2020. i još ne jenjava.

Izdavanje stanova dobar biznis

U Batajnici skoro da nema stanova za izdavanje. Čim se neki oslobodi, izda se bukvalno u roku od sat vremena. I cena stanova koji se izdaju je skočila, pa sada za ono što ste nekada plaćali 150 evra, sada treba da izdvojite minimum 200. Cena garsonjere iznosi 150-200 evra, dok dvosoban stan starogradnju plaćate minimum 250 evra. I to ukoliko uspete da nađete.

- Nedavno sam morala da se iselim iz stana u kojem sam živela godinama. Sa mužem i dvoje dece tražila sam bar dvosoban stan. Našla sam dva koja su, kada sam pozvala broj, već bila izdata, a nisu stajali u oglasima ni sat vremena. Jedva sam našla deo kuće koji su mi izdali dok ne nađem nešto bolje i to plaćam 250 evra - rekla je Jelena Đ. za Informer.

Posebno mlade porodice traže svoju oazu van grada, ali da centru budu dovoljno blizu zbog posla i svakodnevnih obaveza. Upravo tu je svoj prostor za rast našla Batajnica. Kada pogledate najnovije oglase, primetićete da je kod većine njih kvadrat minimum 900 do 1.000 evra. Recimo, prodaje se i nekretnina od 46 kvadrata, za 55.500 evra, što znači da je cena po kvadratu 1.200 evra. To čak prevazilazi cene nekih stanova na Miljakovcu ili u Železniku, Mirijevu.

Batajnica
foto: Printscreen/Google Earth

A, kao i u svakom drugom naselju, uvek ima skupljih i luksuznijih ponuda, pa je tako na prodaju jedna nekretnina u Batajnici gde je kvadrat čak 1.570 evra.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track