Najnovije vesti

Telekom Srbija sistemski podržava tehnološke preduzetnike: Podsticaj za tri perspektivna startapa
Foto: Promo

Saopštenje za medije

Telekom Srbija sistemski podržava tehnološke preduzetnike: Podsticaj za tri perspektivna startapa

Biznis

Timovi koji razvijaju tehnološke inovacije u oblasti digitalnog zapošljavanja, edukacije i upravljanja poslovnom dokumentacijom dobili su novčani podsticaj od ukupno 20.000 evra za dalji razvoj svojih proizvoda u okviru progama mts startap ubrzanje. Ovaj program Telekom Srbija realizovao je ove godine po četvti put u partnerstvu sa organizacijom Startit, sa kojom ostvaruje višegodišnju saradnju na osnaživanju domaćeg startap ekosistema pre svega kroz edukativnu platformu Startit Rast.

Telekom Srbija, Startap, Pobednici
foto: Promo

Podsticaj su dobili timovi Recrooit, platforma za zapošljavanje zasnovana na preporukama profesionalaca, Bracelet Maker, STEM kit i robot igračka namenjeni devojčicama uzrasta od 8 do 12 godina, kao i DocsCube, platforma za napredno upravljanje, deljenje i skladištenje dokumenta u nekoj organizaciji. Ovi timovi su, prema oceni petočlanog žirija, ostvarili najveći napredak tokom tromesečnog programa Startit Rast, pokazavši ujedno izuzetnu spremnost da se u potpunosti posvete usavršavanju svog digitalnog proizvoda i njegovom plasiranju na tržište.

Telekom Srbija, Startap, Pobednici
foto: Promo

„Napravljen je ozbiljan iskorak u skorijem periodu na mapiranju strukture i potreba domaćeg startap ekosistema. Telekom Srbija je pokrenuo ovaj program upravo kako bi podstakao timove u onoj najranjivijoj, ranoj fazi razvoja da u što kraćem roku slože sve potrebne kockice i postignu usaglašenost proizvoda i potreba tržišta. Sva ta iskustva koristićemo ubuduće za dalju podršku domaćim i regionalnim startapima koji svojim inovacijama stvaraju novu vrednost i pomeraju granice tehnološkoga razvoja“, izjavila je Mila Milenković, direktorka Sektora za strategiju Telekoma Srbija.

Telekom Srbija, pored novčanog podsticaja, u okviru programa mts startap ubrzanje obezbeđuje za nagrađene timove i dodatno mentorsko savetovanje, besplatne servise i podršku prilikom izlaska na tržišta regiona na kojima je prisutan. Startit Rast, kao najstariji akceleratorski program u Srbiji, ranije poznat pod imenom Startap akademija, od ove godine je pored novog imena dobio i novi koncept. Svaki tim je imao prilagođeni pristup i 1-1 mentorsku podršku, kao i specijalne programe koji su organizovani u saradnji sa partnerom akceleratora, Google for Startups.

Telekom Srbija, Startap, Pobednici
foto: Promo

„Ovogodišnje izdanje programa je bio svojevrstan eksperiment gde smo želeli da pružimo dublju i individualizovanu podršku svakom timu. Naučili smo mnogo toga što će nam pomoći da naredna izdanja programa učinimo još kvalitetnijim iz godine u godinu, a imali smo tu sreću da radimo sa najboljim timovima do sada. Posebno nam je drago što smo po prvi put u istoriji programa imali 50% startapa sa ženama u osnivačkom timu, od čega se čak dva takva tima nalaze među pobedničkim“, izjavio je Vukašin Stojkov, suosnivač Startita i programski direktor Startit Rasta.

Kao deo šire inicijative pod nazivom „Pokrećemo pokretače“, kojom kompanija osnažuje pojedince i organizacije da u svom okruženju pokreću pozitivne promene, mts startap ubrzanje predstavlja program namenjen prevashodno tehnološkim preduzetnicima koji se nalaze u početnoj fazi razvoja svoje poslovne ideje.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track