01:34

OVAKO SU PRODAJNI OBJEKTI SADA KATEGORIZOVANI: Saša Dulić iz Poreske uprave objašnjava ko će sve MORATI DA IZDA FISKALNI RAČUN

nova fiskalizacija

OVAKO SU PRODAJNI OBJEKTI SADA KATEGORIZOVANI: Saša Dulić iz Poreske uprave objašnjava ko će sve MORATI DA IZDA FISKALNI RAČUN

InfoBiz -

Nova fiskalizacija počinje od 1. novembra, uz prelazni period do aprila naredne godine. U vezi sa tim, privrednici će već od petka moći da prijave objekte, a od 15. oktobra i da traže subvencije za novu fiskalizaciju. Vlada Srbije je obezbedila šest milijardi dinara pomoći za opremu uz koju će se fiskalni računi, u trenutku izdavanja, očitavati i u Poreskoj upravi. U zakonu je ovo bezbednosni element, a u stvari kartica koju će izdavati Poreska uprava i koja je uslov je za uključivanje u novi sistem fiskalizacije. Prvi korak ka njoj je da privrednici prijave objekte prodaje. O pitanjima i nedoumicama koje se nameću, za Kurir televiziju govorio je Saša Dulić, pomoćnik direktora Poreske Uprave.

Saša Dulić
foto: Kurir Televizija

"Vlada je uredbom uredila spisak delatnosti koje se oslobađaju od izdavanja fiskalnih računa. Svi oni koji rade u maloprodaji će biti obveznici fiskalizacije", istakao je Dulić.

Kako je Dulić rekao, obuhvat fiskalizacije se širi.

fiskalni račun
foto: Marina Lopičić

"Frizeri, automati za izdavanje određenih sokova i grickalica, kafemati...", naveo je Dulić i dodao da su prodajni objekti podeljeni u četiri kategorije.

"Prodajni objekti su kategorizovani u četiri kategorije: Fiksni; Pokretni; Daljinska prodaja; Automati.", objasnio je Dulić.

Za više detalja o prijavi i kategoriji objekata, pogledati VIDEO.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track