FRIKOM IMA NOVOG VLASNIKA: Engleska kompanija za prehrambenog giganta iskeširala više od 600 miliona evra
Foto: Kurir

investicija

FRIKOM IMA NOVOG VLASNIKA: Engleska kompanija za prehrambenog giganta iskeširala više od 600 miliona evra

InfoBiz -

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je prerađivač smrznute hrane Frikom danas dobio novog vlasnika.

Kompanija Frikom prodata je britanskoj firmi Nomad fuds, a dosadašnji vlasnik Fortenova grupa iz Hrvatske saopštila je danas da su posle dobijanja svih regulatornih odobrenja završili prodaju svoje poslovne grupe zamrznute hrane koju čine Frikom i Ledo.

- Kupio ga je najveći evropski prerađivač smrzute hrane - izjavio je Nedimović i dodao da je investicija veća od 600 miliona evra.

To je prema njegovim rečima velika stvar u srpskoj prehrambenoj industriji.

- To znači nove investicije u sektor prehrambene industrije. To znači jako dobrog strateškog partnera koji ima tržišta koja su neograničena. To je velika stvar - rekao je Nedimović gostujući na TV Prva.

U poslovnoj grupi pored Frikoma u Srbiji odnosno Leda u Bosni i Hercegovini i Ledo plusa u Hrvatskoj je i nekoliko povezanih društava na drugim tržištima jugoistočne Evrope.

Glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško istakao je da je ovom transakcijom vrednom 615 miliona evra potvrđena vrednost prodate Poslovne grupe.

- Istovremeno smo u region doveli strateškog partnera koji će nastaviti da razvija posao i da bude posvećen razvoju kultnih Ledovih i Frikomovih brendova - izjavio je Peruško.

(Kurir.rs/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track