Najnovije vesti

DODELJEN STAN U ZEMUNSKIM KAPIJAMA Ministar Mali i dobitnica Marijana potpisali ugovor: Budite uporni, igrajte UZMI RAČUN I POBEDI
Foto: Printscreen/Instagram

velika sreća

DODELJEN STAN U ZEMUNSKIM KAPIJAMA Ministar Mali i dobitnica Marijana potpisali ugovor: Budite uporni, igrajte UZMI RAČUN I POBEDI

Biznis
16:45h

Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas sa direktorom Republičke direkcije za imovinu Jovanom Vorkapićem i dobitnicom stana Marijanom Đekić, ugovor o dodeli dvoiposobnog stana u naselju „Zemunske kapije“, u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

Marijanina koverta je izvučena iz bazena u kome je u trenutku izvlačenja bilo više od 10 miliona koverata.

Marijana Đekić živi u Beogradu i poseduje manji stan, ali je sada dobila još jedan.

„Zahvaljujem Vladi i Ministarstvu finansija na ovoj izvučenoj nagradi. Nisam mogla da verujem da tako nešto može da mi se desi. Poslala sam prošlog četvrtka nekih 10 do 15 koverti, ukupno pedesetak do sada. Ovo je ispravna igra i želim da poručim drugim građanima da budu uporni i učestvuju“, rekla je Đekić.

Ona je potpisala ugovor u društvu supruga Zorana Đekića i bratanca Vukašina Pavlovića.

Ministar finansija Siniša Mali zahvalio se Marijani i njenoj porodici na učešću u nagradnoj igri.

„Želim da vam zahvalim što učestvujete u ovoj nagrdnoj igri i što podržavate napore Ministarstva finansija i Vlade da se zajedno borimo protiv sive ekonomije. Ovo je velika sreća, s obzirom na to da imamo 10,5 miliona koverata u bazenu, ali sreća prati hrabre. Zato svaka čast i puno lepih trenutaka vam želim u tom stanu“, rekao je Mali.

On je podsetio da će danas poslanici u Skupštini Srbije izglasati izmene i dopune Zakona o fiskalizaciji, te da će time biti završen pravni okvir za sprovođenje novog sistema fiskalizacije u Srbiji.

„Od 1.novembra ove godine, do kraja aprila naredne godine, trajaće tranzicioni period u kome će paraleno postojati stari i novi model fiskailzacije. Nakon toga, od 1.maja naredne godine idemo sa novim sistemom. Ono što je za vas važno, kao potrošače, je da će po novom sistemu svaki fiskalni račun imati QR te će odmah moći sa mobilnim telefonom da proveri da li se radi o ispravnom ili neispravnom fiskalnom računu. Tako i građani postaju na neki način kontrolori ispravnosti fiskalnih kasa i računa“, rekao je ministar i naveo da se tako praktično povećava broj ljudi zajedničkim snagama rade na suzbijanju sive ekonomije.

Mali je podsetio da nov sistem fiskalizacije neće koštati ni dinara privrednike u Srbiji i da su uvedene subvencije za kupovinu tih novih uređaja, u iznosu od sto evra po prodajnom mestu i sto evra po uređaju.

Kako je naveo od 15. oktobra kreće prijavljivanje za subvencije putem portala Poreske uprave ePorezi i traje do kraja januara.

Pozvao je sve fiskalne obveznike da što pre krenu u proces fiskalizacije jer se od 1. novembra kreće u njegovu implementaciju.

Treće izvlačenje u okviru jesenjeg ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2021" održano je u subotu, 2. oktobra, na Radio-televiziji Srbije. Tada je podeljeno pet automobila "fijat 500L", kao i stan u Beogradu, u naselju Zemunske kapije.

Sve koverte pristigle od 15. aprila 2021. godine učestvuju i u svim izvlačenjima jesenjeg ciklusa.

U nagradnoj igri koju organizuje Vlada Srbije, uz podršku NALED-a, pravo učešća imaju građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. aprila 2021. godine sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara.

Sve informacije o nagradnoj igri građani mogu pronaći na sajtu www.uzmiracun.rs, a na raspolaganju im je i kontakt centar putem mejla kontakt@uzmiracun.rs, za dodatna pitanja i podršku. Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" pokazala se kao odličan put za suzbijanje sive ekonomije i Vlada Republike Srbije i NALED veruju da će i ovaj ciklus nagradne igre, kao i svi prethodni, doprineti podizanju svesti građana o značaju uzimanja fiskalnih računa i dovesti do smanjenja stope sive ekonomije u Republici Srbiji.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja