SRBIJA SE PREDSTAVLJA U KELNU: Naši proizvodi na velikom sajmu prehrambene industrije
Foto: Vladimir Šporčić

privredna komora srbije

SRBIJA SE PREDSTAVLJA U KELNU: Naši proizvodi na velikom sajmu prehrambene industrije

InfoBiz -

BEOGRAD - Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da će na Medjunarodnom sajmu prehrambene industrije ANUGA, od 9. do 13. oktobra u Kelnu, biti predstavljen širok asortiman proizvoda iz Srbije.

Uz podršku PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS), srpske kompanije sedmi put će promovisati izvoznu ponudu na dva nacionalna štanda - jednom za proizvodjače gotovih proizvoda i drugom na kome će biti predstavljeni smrznuti proizvodi.

Na nacionalnom štandu gotovih proizvoda izlaže 14 srpskih firmi, dok će se na drugom predstaviti 13 kompanija sa asortimanom smrznutog voća i povrća.

Zorana Delić iz PKS izjavila je da je cilj nastupa srpske privrede na ovom najvećem prehrambnom sajmu u Evropi, promocija i povećanje izvoza iz Srbije na tržište Nemačke i cele Evropske unije.

"Ovogodišnja ANUGA biće održana u hibridnom formatu, koji podrazumeva učešće izlagača na sajmu uživo, ali i na digitalnoj platformi Anuga@home koja će biti aktivna do kraja godine i služiće kao jedinstvena mreža za povezivanje svih izlagača i posetilaca sajma", rekla je Delić.

Ova manifestacija, po njenim rečima, pruža mogućnosti srpskim privrednicima da se upoznaju sa novim proizvodima, tehnologijama i svetskim trendovima u prehrambenoj industriji, upoznaju nove dobavljače za evropsko i druga inostrana tržišta, sagledaju poziciju svojih kompanija u odnosu na tržišnu utakmicu i konkurenciju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track