Najnovije vesti

SA NOVEMBROM STIŽU I NOVE FISKALNE KASE Unija poslodvaca: Obućar od 70 godina nije imao internet, a sad mora da poseduje i LAPTOP
01:44

SA NOVEMBROM STIŽU I NOVE FISKALNE KASE Unija poslodvaca: Obućar od 70 godina nije imao internet, a sad mora da poseduje i LAPTOP

paušalci ogorčeni

SA NOVEMBROM STIŽU I NOVE FISKALNE KASE Unija poslodavaca: Obućar od 70 godina nije imao internet, a sad mora da poseduje i LAPTOP

Biznis
10:45h

Stare fiskalne kase uskoro će zameniti nove. Uređaji poput računara, laptopa ili mobilnog telefona poslodavci će od novembra moći da koriste umesto fiskalne kase.

Ova mera odnosiće se i na obućare, frizere i ostale zanatlije, čime nisu zadovoljni. Frizer Borko Jančić smatra da je ova mera nepotrebna, jer njima kao paušalcima sve ostaje isto, te da svakako plaćaju porez.

Ljiljana Pavlović iz Unije poslodavaca Srbije smatra da ovaj korak neće rešiti sivu ekonomiju za ionako već deficitarna zanimanja, već ga dodatno otežati.

zanatlije
foto: Kurir TV

"Obućar koji u jednoj svojoj radionici u proseku ima 50-70 godina u radionici gde nije imao internet, sada ima obavezu da ima internet, da ima aparat sa koga će izdavati fiskalni račun", navodi ona. Saša Dulić, pomoćnik direktora Poreske uprave kažu da je cilj novog sistema fiskalizacije da dobijaju što više podataka u realnom vremenu. "Najgluplja stvar u poreskoj upravi je da poreskog inspektora nasumično šaljete u kontrolu fiskalnih uređaja i na taj način trošimo vreme kako poreskog inspektora, tako i poreskog obveznika. Kroz ovaj model mi praktično dobijamo svaki račun u trenutku njegovog izdavanja", objašnjava Dulić. Država je za poslodavce obezbedila subvencije u vrednosti od 220 evra.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track