SREĆNICA! IZVUČENA OD 13 MILIONA KOVERATA: Jelena, majka troje dece, dobila stan u Beogradu na vodi! POSLALA 1.500 KOVERATA
Foto: MFIN

uzmi račun i pobedi 2021

SREĆNICA! IZVUČENA OD 13 MILIONA KOVERATA: Jelena, majka troje dece, dobila stan u Beogradu na vodi! POSLALA 1.500 KOVERATA

InfoBiz -

Ministar Mali dodelio ključeve dobitnicima tri stana u finalnom izvlačenju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“. Silvana i Milan dobili po stan u Zemunskim kapijama

- Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić potpisali su danas ugovore sa dobitnicima stanova u poslednjem, jesenjem izvlačenju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“.

Najviše sreće u finalnom izvlačenju imali su Jelena Šajković iz Beograda, koja je osvojila stan od 55,29 kvadrata u Beogradu na vodi, Silvana Jašarević iz Beograda, koja je dobila trosoban stan u naselju Zemunske kapije i Milan Amidžić, takođe iz Beograda, koji je osvojio dvosoban stan u naselju Zemunske kapije.

Ministar Mali je srećnim dobitnicima čestitao i poželeo im da u novim stanovima provedu puno lepih trenutaka.

Siniša Mali, dodela ključeva, Uzmi račun i pobedi
foto: MFIN

„Najpre želim da se zahvalim Jeleni, Silvani i Milanu, kao i njihovim porodicama na učešću u ovoj nagradnoj igri. Želim da se zahvalim svim građanima Srbije koji nas podržavaju u borbi protiv sive ekonomije, svima koji su učestvovali u ovoj nagradnoj igri. Dodelom ključeva za dva stana u naselju Zemunske kapije i za jedan stan u Beogradu na vodi, mi završavamo ovogodišnju nagradnu igru. Ponosan sam na rezultate. U bazenu ima preko 13 miliona koverata, nikad više nije poslato. Mislim da smo na pravi način razvili svest kod građana oko toga zašto je važno uzimati fiskalne račune, zašto je važna borba protiv sive ekonomije“, rekao je Mali.

On je istakao da se nada da će se u godinama ispred nas manje pričati o fiskalnim računima, da će ih građani više uzimati, svesniji da se na taj način još više uređuje i gradi lepša i bolja Srbija.

Siniša Mali, dodela ključeva, Uzmi račun i pobedi
foto: MFIN

Napomenuo je da će analiza efekata nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ početi odmah.

„Prošlogodišnja nagradna igra je bila takva da smo se opredelili da je organizujemo i ove godine. Sada je još veći broj računa, još više koverata, veća je svest građana, a to se poklopilo i sa uvođenjem novog sistema fiskalizacije. Do kraja aprila, zajedno sa uvođenjem novog sistema fiskalizacije, imaćemo i rezultate ovogodišnje nagradne igre, pa ćemo proceniti da li ćemo organizovati novu nagradnu igru, a razmislićemo i o tome da li će biti digitalna“, rekao je Mali.

Naglasio je da u kontekstu borbe protiv sive ekonomije, za nekoliko dana, od ponedeljka 1. novembra kreće tranzicioni period za novi model e-fiskalizacije, što znači da će obveznici fiskalizacije preći na novi model uređaja, koji može da bude i tablet, laptop, mobilni telefon, koji će uz odgovarajući softver predstavljati fiskalni uređaj. Obveznici imaju obavezu da pređu na ovaj model do 30. aprila 2022. godine.

Siniša Mali, dodela ključeva, Uzmi račun i pobedi
foto: MFIN

„Želim da pozovem sve fiskalne obveznike da se prijave za subvencije. Mi smo već isplatili neke od njih koji su se prijavili. Predviđeno je da obveznici dobiju subvenciju od 100 evra za svako prodajno mesto i 100 evra za svaki fiskalni uređaj. Novi sistem fiskalizacije ni na koji način neće opteretiti naše privrednike, neće ih koštati ništa. Dakle, država će pokriti taj trošak“, rekao je on.

Mali je objasnio da novine koje se uvode za konkurentnije i atraktivnije privredno okruženje, doprinose i većim prilivima u budžet.

„To zapravo znači da će biti veće plate, veće penzije, a imaćemo i još više novca za ulaganja u infrastrukturu, puteve, bolnice, škole, nabavku vakcina i svega onoga što jednu državu i društvo čini uređenijim“, zaključio je Mali.

Jelena Šajković, majka troje dece i farmaceut po zanimanju, osvojila je najvredniju nagradu – stan u Beogradu na vodi. Ona se zahvalila Vladi Republike Srbije i naglasila da je slala koverte verujući da će uspeti

Siniša Mali, dodela ključeva, Uzmi račun i pobedi
foto: MFIN

„Naporno smo skupljali račune, ali bili smo uporni. Noću sam pakovala koverte, kada uspavam bebu, dok je ćerkica posle škole na njima crtala cvetiće i srca. Trud se isplatio. Poslali smo preko 1.500 koverata. Ovo je najbolja nagradna igra, svaka vam čast“, uzbuđeno je rekla Jelena i dodala da će se u stan useliti čim zgrada bude završena.

Trosoban stan u naselju Zemunske kapije osvojila je Silvana Jašarović sa Zvezdare. Silvana je gluvonema osoba, ne zna znakovni jezik, ali zna da čita sa usana, zbog čega je umesto nje govorio zet Milan Matić. On je istakao da su još uvek u šoku od uzbuđenja.

„Nismo se nadali, iskreno bili smo i uplašeni kada smo shvatili da je koverta izvučena. Sada smo veoma uzbuđeni. Svi smo učestvovali, predali smo oko 250 koverti. Selimo se u stan, nas četvoro će živeti u njemu“, rekao je Matić.

Dvosoban stan u tom naselju osvojio je i pilot Milan Amidžić, koji ima sina Luku od četiri godine.

„Otac je slao kverte, zbog čega je on najzaslužniji za ovu nagradu. Poslao je preko 300 koverti od početka nagradne igre. Stan sigurno ostaje u vlasništvu, najverovatnije za sina, ali videćemo još. Kasnije ćemo odlučiti“, rekao je Amidžić, koji je zaključio da veruje da je ova nagradna igra značajno doprinela suzbijanju sive ekonomije.

„Uzmi račun i pobedi“ je nagradna igra sa fiskalnim računima i sllipovima koju je pokrenula Vlada Republike Srbije u saradnji sa NALED-om u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine. Ove godine organizovana je u dva kruga – prvi krug je trajao od 15. maja do 25. juna, drugi krug od 18. septembra do 23. oktobra.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track