U 2 KORAKA PROVERITE DA LI VAM JE UPLAĆENO 30 EVRA: Evo kada tačno možete da očekujete još novca od države
Foto: Ana Paunković, Printscreen

moja država me podržava

U 2 KORAKA PROVERITE DA LI VAM JE UPLAĆENO 30 EVRA: Evo kada tačno možete da očekujete još novca od države

InfoBiz -

Svim punoletnim građanima koji su se još u aprilu prijavili za paket "30 + 30" drugi deo pomoći u iznosu od 30 evra leći će danas ili sutra na bankovne račune.

Svim penzionerima, korisnicima socijalne pomoći i zatvorenicima u Srbiji juče je isplaćena pomoć države u iznosu od 30 evra.

Provera uplate

Oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li su uneli ispravne podatke.

Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija "Provera statusa prijave".

provera statusa
foto: Printscreen

Ovde unosite svoj JMBG i broj lične karte.

provera statusa
foto: Printscreen

Odmah ćete dobiti informaciju.

provera statusa
foto: Printscreen

Lepa vest za sve je da će država još jednom pomoći svim punoletnim građanima, koji će dobiti još 20 evra, i to već u decembru. Od Nove godine stiže i povećanje za zaposlene u javnom sektoru, najviše za radnike u vojsci, zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

Infografika, kalendar isplata
foto: Canva.com

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će novac biti uplaćen na račune više od 5,7 miliona građana, od čega 1,6 miliona penzionera.

- Svako će dobiti po 3.527 dinara. Građanima koji su, nakon što su dobili prvi deo novčane pomoći od 30 evra u maju mesecu, promenili banku i ugasili račun u prvobitnoj banci biće otvoren namenski račun na koji će im biti uplaćen drugi deo novčane pomoći - napomenuo je on.

Sredinom decembra planirana je i isplata dodatnih 20 evra, a Mali je detaljno objasnio ko će i na koji način morati da se prijavi za novu državnu pomoć.

- Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra ne treba da se prijavljuju za dodatnu pomoć od 20 evra, jer će im ona biti automatski uplaćena u decembru. Takođe, ni korisnici penzija, primaoci socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju - napominje on i dodaje.

- Ostali punoletni državljani Srbije koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, koji se prethodno nisu prijavili za dva puta po 30 evra, a sada žele da dobiju dopunsku pomoć u iznosu od 20 evra moći će da se prijave na portalu Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs, u periodu od 15. do 30. novembra. Takođe, svi oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište ili ličnu kartu treba da se prijave ukoliko žele pomoć.

Infografika, pomoć penzionerima
foto: Canva.com

Svaki od ukupno 1,7 miliona penzionera u Srbiji naredna četiri meseca dobiće bar 235 evra na ime državne pomoći i povišice. U decembru će dobiti po 20 evra, a u januaru ih čeka povišica od šest odsto, koja će za prosečnu penziju od 29.300 dinara iznositi 1.750 dinara, što je oko 15 evra. Kada se na to doda i februarska pomoć od 20.000 dinara (170 evra), jasno je da će penzioneri u samo četiri meseca dobiti 235 evra pomoći., računajući i 30 evra koji su im juče uplaćeni.

Oni koji primaju i višu penziju od prosečne do kraja februara 2022. dobiće i više novca. U zavisnosti od visine penzije neko će u naredna četiri meseca, kad se sve sabere, dobiti 300 evra i više.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

03:36

SVE O 20 EVRA KOJE DOBIJAMO U DECEMBRU! Ko će ih dobiti i da li treba da se prijavimo?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track