VAŽAN DAN ZA PKS: Srbija danas otvara predstavništvo u Izraelu
Foto: Vladimir Šporčić

svečano otvaranje

VAŽAN DAN ZA PKS: Srbija danas otvara predstavništvo u Izraelu

InfoBiz -

BEOGRAD/JERUSALIM - Predstavništvo Privredne komore Srbije (PKS) biće danas svečano otvoreno u Izraelu s ciljem da ojača veze ove dve zemlje u oblasti privrede, trgovine i nauke i radi saradnje kompanija u inovacijama i primene visokih tehnologija.

Interesovanje za saradnju dve privrede ogleda se u gotovo svim privrednim granama, a posebno u IKT sektoru, inovacijama, konsaltingu, zdravstvu, poljoprivredi i prehrambenoj industriji, sajber bezbednosti, tretmanu otpadnih voda i turizmu, saopštila je danas PKS.

Prošlogodišnja spoljnotrgovinska razmena Srbije i Izraela vredela je oko 72 miliona evra, a u prvoj polovini 2021. godine 34 miliona evra, navela je PKS.

Podseća se da je u Srbiji aktivno više od 70 izraelskih kompanija, a ove godine dve zemlje obeležavaju 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Svečanosti u Jerusalimu prisustvovaće predsednik PKS Marko Čadež, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Tatjana Matić, ministar finansija Izraela Avigador Liberman i gradonačelnik Jerusalima Moše Leon.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track