ZELENA OAZA NA 50 KILOMETARA OD BEOGRADA: Kako je na ovoj planini kvadrat dostigao 1.000€?
Foto: Shutterstock

ZELENA OAZA NA 50 KILOMETARA OD BEOGRADA: Kako je na ovoj planini kvadrat dostigao 1.000€?

InfoBiz -

Kosmaj je udaljen 50-ak kilometara od naše prestonice, što je mnogima došlo kao "šlag na torti" kada su odlučili da se trajno presele negde u prirodu - ali da opet budu relativno blizu gradskih dešavanja.

Takođe, ova planina je mnogima dobrodošla i kao oaza za izgradnju vikendice, budući da očas posla stižete do svoje kuće - tako da uvek možete da imate produženi vikend na Kosmaju.

Blizina gradu, sve veća atraktivnost same planine kao i bum domaćeg turizma tokom pandemijske 2020. godine - uticali su na to da cene nekretnina na Kosmaju značajno skoče, kao uostalom, i u drugim delovima zemlje.

Ipak, do 2020. godine verovatno je malo ko očekivao da će metar kvadratni na Kosmaju, kada je reč o određenim, modernim, luks apartmanima, koštati čak 1.000 evra. Poređenja radi, to je cena koja se sreće u urbanim kvartovima kao što su Miljakovac, Železnik, Bele vode, Mirijevo itd.

- U poslednjih godinu dana, oni koji su imali zemljište i kuće van gradova, najviše su profitirali jer je cena otišla i nekoliko puta naviše, naročito u okolini Beograda i Novog Sada - rekla nam je nedavno Katarina Kuzmanović, ispred jednog domaćeg sajta za oglašavanje.

Drugim rečima, istakle su se planine Avala, Fruška Gora, Kosmaj. Posle Avale, Kosmaj je druga najniža planina u našoj zemlji, sa svega 626 metara nadmorske visine. Osim toga, Fruška Gora je sada već tradicionalno interesantna, i to ne samo Novosađanima, već i Beograđanima i ostalima.

Kuća, vikendica
foto: Shutterstock

Ne samo što je "biser" na ravnoj Vojvodini, već je i blizina obali Dunava i salašima čini atraktivnom.

Posebno je primetno kako u njihovoj okolini i na samim planinama niču kompleksi rađeni po svetskim standardima: u ponudi ćete naći apartmane, apartmanske kuće, ali i hotele, zatim, usluge opremanja i održavanja objekata, a mnogi kupuju nekretnine - upravo kako bi ih izdavali.

(Kurir.rs/Telegraf Biznis)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track