BRAČNI PAR IZ SLOVENIJE 1. NA LISTI NAJBOGATIJIH POSLE ŠOPINGA U SRBIJI: Kupili 4.000 hektara u Vojvodini i ovo im je plan!
Foto: Youtube Printscreen

munjevit uspeh

BRAČNI PAR IZ SLOVENIJE 1. NA LISTI NAJBOGATIJIH POSLE ŠOPINGA U SRBIJI: Kupili 4.000 hektara u Vojvodini i ovo im je plan!

InfoBiz -

Za samo 7 godina pokrenuli posao i prodali ga Kinezima za milijardu dolara

BEOGRAD/LJUBLJANA - Ugledni slovenački biznis magazin Finance objavio je listu najbogatijih građana Slovenije na čije je 1. mesto izbio bračni par Login koji je prethodno u Srbiji - na teritoriji Vojvodine, kupio čak 4.000 hektara zemlje.

Reč je o supružnicima Samu i Izi Login. Oni su bivši vlasnici kompanije Outfit7 (poznate po aplikaciji "Talking Tom"), koji su u biznisu i nakon ove prodaje nastavili da rade zajedno. Biznis su prodali za milijardu dolara kineskoj kompaniji Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co i bila je to najveća prodaja firme ikada u Sloveniji. Njihovo bogatstvo sada je procenjeno na 689 miliona evra. Srpskoj javnosti postali su poznati nakon što su kupili više od 4.000 hektara zemljišta u Vojvodini kako bi pokrenuli jednu od najvećih platformi za organsku poljoprivrednu proizvodnju u Evropi.

Super bogat i Luka Dončić

Na listi najbogatijih u Sloveniji, ispod Logina, nalaze se Sandi Češko i Livija Dolanc sa bogatstvom od 355 miliona evra, porodica Šešok, a na listi se pojavilo i nekoliko zanimljivih novajlija. Najzvučnije novo ime na listi je zasigurno proslavljeni mladi košarkaš Luka Dončić sa bogatstvom procenjenim na 29,4 miliona evra.

Luka Dončić
foto: Profimedia

Plan im je da u Vojvodini razviju nove tehnologije tako što u proizvodnji hrane neće koristiti ništa što je životinjskog porekla.

Samo Login
foto: Finance.si Printscreen

- Razvijamo tehnologiju zelenog đubrenja jer je po mom mišljenju to jedini održivi način da poljoprivrednici sami proizvode svoje đubrivo, naglasio je svojevremeno Login u izjavi za medije dežele i pojasnio da su usredsređeni na žito, suncokret, grašak, soju...

Kurir.rs/Finance

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track