PREMIJERKA BRNABIĆ U ĆURPIJI: Otvorena fabrika kompanije Motherson
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

poseta premijerke

PREMIJERKA BRNABIĆ U ĆURPIJI: Otvorena fabrika kompanije Motherson

InfoBiz -

BEOGRAD - U Ćupriji je otvorana fabrike indijske kompanije "Motherson", vredna 38 miliona evra, u kojoj će se proizvoditi delovi za enterijer automobila najvišeg kvaliteta koje proizvode Porše, Audi, BMV.

Otvaranju fabrike, za koju je kamen temeljac položen u avgustu 2020. godine, prisustvovale su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministarka privrede Andjelka Atanasković, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

U fabrici će biti zaposleno najmanje 455 radnika do kraja 2025. godine.

Navedeno je da indijska grupacija "Motherson" u svom sastavu ima veliki broj kompanija, globalni je snabdevač koji pruža kompletna sistemska rešenja za automobilsku industriju, od dizajna, simulacije i prototipiranja, do alata, oblikovanja, farbanja i završne montaže visokointegrisanih modula.

"Motherson" je prisutan u Srbiji od 2017. godine, kada su potvrdili preuzimanje PКC Group, koja realizuje dva projekta u Smederevu.

Prvi projekat je iz 2014. godine i odnosi se na uspostavljanje postrojenja za proizvodnju kablovskih sistema, u koju je uloženo osam miliona evra, uz otvaranje 1.500 radnih mesta, a drugi projekat je iz 2019. i odnosi se na proširenje postojećih objekata i nabavku nove opreme.

Ukupno ulaganje u drugi projekat je 20 miliona evra, uz otvaranje 1.200 radnih mesta.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track