Najnovije vesti

UKNJIŽENA KUĆA, 100 KVADRATA, 20 ARI PLACA: Sve za 130.000 evra, plus gradski vodovod i 2 strujomera! Nalazi se u ovom BG naselju
Foto: Printscreen

cene nekretnina

UKNJIŽENA KUĆA, 100 KVADRATA, 20 ARI PLACA: Sve za 130.000 evra, plus gradski vodovod i 2 strujomera! Nalazi se u ovom BG naselju

Biznis
15:45h

BEOGRAD - Listajući sajtove za oglašavanje nekretnina, da se primetiti kako su cene kuća u Batajnici prilično skočile, te se kreću u rangu od 500-600 do 1.300 evra po kvadratu.

Pritom, treba pomenuti da su cene prosečnih kuća, posebno u perifernim delovima grada, u odnosu na stanove istog ranga - osetno niže, piše Biznis Telegraf.

Naselja podosta udaljena od centra Beograda, kao što je slučaj s Batajnicom, godinama nisu imala dobru reputaciju, i to ne samo zbog daljine. Mada, kako se naša prestonica širi, tako i njene ivice bivaju atraktivnije, jer je kupaca sve više.

U Batajnici ima dosta toga da se radi, što su potvrdili i nadležni, a osnovni problem je kanalizacija, koja je "simbol" urbanog, uređenog kvarta. Sa istim problem se susreće i Kaluđerica, koja isto tako godinama ima slabiju reputaciju u odnosu na neka takođe udaljena mesta.

Ono što je meštanima Batajnice svakako bilo primarno jeste izlaz na auto-put, a zatim i uređenje Batajničkog bulevara, što bi dodatno moglo doprineti atraktivnosti mesta. Ako pođemo od toga da su saobraćaj i infrastruktura osnov, onda Batajnicu možda čekaju bolji dani, piše Biznis Telegraf.

Do tada, vlasnici nekretnina svakako podižu cene. Traže se i zemljišta u ovom delu grada, jer je gradski prevoz koliko-toliko funkcionalan, a automobilom se stiže "očas posla" do Novog Beograda.

To bi takođe mogao biti jedan od razloga zašto skaču cene nekretnina u Batajnici, prateći tako trend i ostalih mesta - ne samo u glavnom gradu, već širom Srbije.

Trenutno se nadomak centra Batajnice prodaje uknjižena kuća od 100 m2, na oko 20 ari placa, za 130.000 evra. U oglasu piše da se plac nalazi u zoni stambene gradnje, komercijalne i privredne delatnosti, te da postoje gradska voda i dva strujomera.

Nije retkost ni da Beograđani traže kuće i povoljnije stanove u Batajnici, kao što je situacija i sa ovim mestom kraj Pančeva, gde su kuće, ipak, dosta jeftnije: nalaze se već za 20-ak hiljada evra.

Kurir.rs/Biznis Telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja