Najnovije vesti

Razvojni i Garancijski fond Vojvodine i Garantni fond Srpske formiraju regionalnu Asocijaciju za održivi razvoj
Foto: Garancijski fond Vojvodine

Razvojni i Garancijski fond Vojvodine i Garantni fond Srpske formiraju regionalnu Asocijaciju za održivi razvoj

Biznis

Direktori Razvojnog i Garancijskog fonda Vojvodine, Goran Savić i Đorđe Raković sa saradnicima, boravili su u dvodnevnoj poseti Garantnom fondu Republike Srpske. Delegaciju iz Vojvodine ugostio je direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar, nakon čega je upriličen sastanak sa ministrom finansija Republike Srpske Zorom Vidović.

Tokom sastanka ministarka je izrazila spremnost Vlade Republike Srpske za podršku aktivnostima koje sprovode ove tri institucije.

Garancijski fond Vojvodine
foto: Garancijski fond Vojvodine

Na sastanku se razgovaralo o mogućem pravcu proširenja obavljanja delatnosti Garantnog fonda Republike Srpske, njegovoj odluci i spremnosti za ulazak u proces akreditacije Garantnog fonda za upravljanje projektima Zelenog klimatskog fonda. Zaključeno je da bi se na ovaj način obezbedilo kandidovanje i upravljanje projektima koje finansira Zeleni klimatski fond po prioritetima koji su od nacionalnog značaja za dalji rast i razvoj privrede.

Ministar finansija Zora Vidović podržala je inicijativu ove tri institucije za formiranje Regionalne asocijacije za održivi razvoj čiji će članovi, nakon formiranja, biti privatne i javne kompanije zainteresovane za rad asocijacije, a koje svoje poslovanje unapređuju u skladu sa novim tehnologijama održivog razvoja, prelaskom na obnovljive izvore energije s ciljem smanjenja emisije štetnih gasova i očuvanja životne sredine.

Cilj asocijacije će biti okupljanje svih zainteresovanih učesnika s ciljem edukacije za brži pristup finansiranju projekata održivog razvoja kao i organizovanje regionalnih konferencija koje će imati za cilj razmenu znanja i iskustava u sprovođenju istih.

Formiranjem regionalne asocijacije nastavlja se uspešna saradnja ove tri institucije koja je od velikog značaja za privrednike Republike Srbije i Republike Srpske.

Garancijski fond Vojvodine
foto: Garancijski fond Vojvodine

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track