CENE NA ZLATIBORU DA SE SMRZNEŠ! 100 EVRA ZA APARTMAN SAD JE NORMALNO: Tražnja ogromna pred Novu godinu, gosti spremni da PLATE
Foto: Privatna Arhiva

evo koliko košta odmor na ovoj planini

CENE NA ZLATIBORU DA SE SMRZNEŠ! 100 EVRA ZA APARTMAN SAD JE NORMALNO: Tražnja ogromna pred Novu godinu, gosti spremni da PLATE

InfoBiz -

Zlatibor za novogodišnje praznike neće izneveriti tradiciju da bude krcat i da gostima ponudi dobru zabavu na Kraljevom trgu, gde će za tri dana biti održana tri koncerta, ali ni po pitanju cena privatnog smeštaja.

Ovih dana oglasi su pretrpani ponudama za rentiranje apartmana, a među njima bodu oči one za koje je potrebno duboko zavući ruku u džep. Jer, za pojedine apartmane novije gradnje u najstrožem centru Zlatibora se traži i 100 evra dnevno, ponegde i više. Što će reći, za trodnevni boravak u njima biće potrebno platili 300 evra, odnosno 400 za četiri dana. I vlasnici kažu da je danas to "normalna cena imajući u vidu tražnju".

Pojašnjenja radi, ne radi se o velikim apartmanima, već onim od 50-ak kvadrata, čak i manjim. Za taj novac gosti ponegde mogu računati na usluge spa centra u tom objektu, pod uslovom da je njegov vlasnik ujedno i vlasnik apartmana. U suprtonom, usluga se doplaćuje.

Zlatibor
foto: RINA

- U pitanju je cenovnik koji važi sada, ne obećavam da za nekoliko dana neće biti veći. Praksa je pokazala da uoči Nove godine, kada, gosti koji na vreme nisu rezervisali smeštaj, ne pitaju koliko košta. Videćemo da li će i sada biti tako, s obzirom da je u ponudi nikada više smeštajnih jedinica jer je za godinu dana povećana ponuda smeštaja u privatnoj režiji – kaže izdavalac smeštaja na Zlatiboru koji je oglasio na rentiranje svoje apartmane u centru planine, piše "Blic".

Njegov apartman, objašnjava, sadrži poveću sobu sa ugaonom garniturom, na kojoj može da spava četvoro, eventulano petoro gostiju, kupatilo i kuhinju. Ipak, napominje on:

- Stalno je povika da smo preskupi, ali dok ima gostiju spremnih da plate što bi menjali cene. Odmah posle praznika one će pasti za upola – priča naš sagovornik.

Jeftinije će, čak upola, proći gosti koji se odluče da odsednu u širem centru planine, gde se za apartman traži 50 evra, a u naseljima u drugoj i trećoj zoni oko 35 evra.

- Nemamo podatke koliko je interesovanje za apartmane, tek do sada se pokazalo da se podudara sa rezervacijama hotelskog smeštaja, a hoteli su do sada rasprodali oko 65 odsto kapaciteta – kaže Vladimir Živanović, direktor turističke organizacije "Zlatibor".

Po njegovim rečima očekuje se da Zlatibor za Novu godinu „prebroji“ oko 45.000 turista.

Kao i apartmanski, i hotelski cenovnik je šarolik. Tako se trodenvni aranžmani na bazi polupansiona kreću od 13.200 do 93.000 dinara po osobi.

Kuće, a njih uglavnom ima po obodima Zlatibora, nude se po cenama od 200 do 400 evra dnevno, koje mogu da prime od osam do 12 osoba, i za njih su najviše zainteresovani srednjoškolci i studenti kako bi pravili privatne žurke.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track