Najnovije vesti

Zanatlije bez fiskalnih kasa od 1. septembra
Foto: Tanjug Shutterstock

Zanatlije bez fiskalnih kasa od 1. septembra

Biznis
21:46h
Te obaveze oslobođeno 35 delatnosti među kojima su frizeri, kozmetičari, fotografske radnje, taksisti, automehaničari, radnje za hemijsko čišćenje i pogrebne usluge

BEOGRAD - Zanatlije u Srbiji biće od 1. septembra oslobođene obaveze da poseduju fiskalne kase, objavljeno je u novom broju Službenog glasnika.

Kako je ranije saopštila Vlada Srbije, te obaveze oslobođeno je 35 delatnosti među kojima su frizeri, kozmetičari, fotografske radnje, taksisti, automehaničari, radnje za hemijsko čišćenje i pogrebne usluge.

Fiskalne kase od idućeg meseca neće morati da imaju ni radnje za popravke elektronskih i električnih aparata, aparata za domaćinstvo i nameštaja, taksi službe, kao i za zanatlije koje se bave građevinskom delatnošću i održavanjem objekata i okoline.

Vlada Srbije je u obrazloženju Uredbe o oslobađanju obaveze posedovanja fiskalnih kasa zanatlija i preduzetnika koji plaćaju porez paušalno i nisu u sistemu PDV-a navela da je to učinjeno da bi se smanjili troškovi poslovanja u uslovima ekonomske krize.

Fiskalne kase za zanatlije uvedene su krajem 2003. godine, a taksisti su nakon više odlaganja imali obavezu da uvedu kase od 1. januara 2013. godine.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...