EVO KAKO DA SPOJITE SLOBODNE DANE I DOBIJETE 10 DANA ODMORA: Za Sretenje i predstojeće praznike mnogi mogu na mini odmor
Foto: Shutterstock

isplanirajte na vreme

EVO KAKO DA SPOJITE SLOBODNE DANE I DOBIJETE 10 DANA ODMORA: Za Sretenje i predstojeće praznike mnogi mogu na mini odmor

InfoBiz -

Samo što su prošli novogodišnji i božićni praznici, a već razmišljamo o novim slobodnim danima i državnim praznicima. Istina, mnogi su na ovakve misli ovih dana bili podstaknuti praznikom i činjenicom da deca nisu išla u školu na Svetog Savu.

Ukoliko pogledamo kalendar i državne praznike, vidimo da nam prvi neradni dani dolaze za Sretenje. Ovaj državni praznik je 15. februara i praznuje se neradno dva dana. Posle njega dolaze uskršnji praznici koji nam donose četiri neradna dana u aprilu, uključujući i vikend.

Još, dakle, imate vremena da isplanirate svoj odmor, bez obzira na njegovu dužinu. Važno je samo da dane odmora dobro ukombinujete sa državnim praznikom i vikendom. Istina, iskustva pokazuju i da ovakvu praksu nije moguće primeniti u velikom broju privatnih firmi i da se mnogo češće praktikuje kod privatnika.

Ukoliko, recimo, planirate da odmorite oko Sretenja, mogućnosti su sledeće.

Sretenje pada 15. februara. Neradna su dva dana, utorak i sreda, i dobrom kombinacijom moguće se odmoriti ukupno devet dana. Dakle devet dana odmora pod uslovom da u firmi "pišete" tri slobodna dana: dva dana vikenda + jedan dan odmora + plus dva dana državnih praznika + dva dana odmora + dva dana vikenda.

Za uskršnje praznike moguće se odmoriti i više. Uskrs pada 22. aprila i neradna su četiri dana.

Posle Uskrsa, idu prvomajski praznici koji nam donose dva neradna dana. Po jedan neradan dana imamo i u julu, zatim u oktobru i u novembru i sve tu to državni praznici. Tako dolazimo i do kraja godine i novih novogodišnjih praznika.

Prošle godine bilo je ukupno 13 neradnih dana, s tim da su dva padala na vikend.

(Kurir.rs/Blic Biznis)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track