MINISTAR MOMIROVIĆ: Novi most preko Dunava biće ponos Novog Sada i cele Srbije
Foto: Kurir televizija

sastanak sa gradonačelnikom vučevićem

MINISTAR MOMIROVIĆ: Novi most preko Dunava biće ponos Novog Sada i cele Srbije

InfoBiz -

NOVI SAD - Novi Sad je jedan od najlepših gradova u Evropi, grad koji je proglašen za evropsku prestonicu kulture i da bi kvalitet života dostigao maksimum moramo značajno da investiramo novac u infrastrukturu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

„Velike investicije uložene u obilaznicu oko Novog Sada, u most koji se nastavlja na Bulevar Evrope, biće novo obeležje ovog grada. Mi kao država, odnosno kao Vlada, kada investiramo vodimo se sa dva principa, jedno su visoki evropski standardi, a drugo je cena. Želimo da cena bude optimalna, a standardi najviši.

U ovom slučaju nismo želeli da uradimo neki jeftini most, koji je pogodan za tranzitne koridore već da napravimo nešto što će ostaviti traga u decenijama i vekovima koji su pred nama“, rekao je ministar Momirović. On je naglasio da je politika predsednika Aleksandra Vučića svoj najveći uspeh imala u ogromnom investicionom talasu u infrastrukturu cele zemlje.

„Ti veliki infrastrukturni projekti ne smeju da zaobiđu ni lokalne samouprave, ni najveće gradove u našoj zemlji“, istakao je ministar Momirović, saopštilo njegovo ministarstvo.

Ministar Momirović je na današnjem sastanku sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i predstavnicima kineske kompanije CRBC razgovarao o narednim koracima na projektu izgradnje novog mosta preko Dunava. Gradonačelnik Vučević je istakao da ovo jeste most od nacionalnog značaja, ali da je po arhitekturi ovo gradski most, a ne tranzitni i da mora imati takav karakter i izgled.

Direktor „Koridora Srbije” Aleksandar Antić, izrazio je zahvalnost na poverenju da Koridori Srbije budu investitor na projektu izgradnje obilaznice oko Novog Sada, sa mostom preko Dunava. Istakao je da će se potruditi da Novi Sad i Novosađani što pre dobiju ovaj izuzetno važan most koji će biti jedan od simbola ovog grada.

Most na Dunavu, u sklopu obilaznice oko Novog Sada, biće dugačak 2.400 metara, i radiće se u saradnji sa kineskom kompanijom CRBC i Koridorima Srbije. Predviđena vrednost projekta je 129,6 miliona evra, a proglašen je za projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju. Završetak radova planiran je za 2024. godinu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track