ER SRBIJA LETI ZA RUSIJU: Dvaput dnevno za Moskvu
Foto: Shutterstock

među retkim kompanijama koje mogu da sleću na ruske aerodrome

ER SRBIJA LETI ZA RUSIJU: Dvaput dnevno za Moskvu

InfoBiz -

Na ovu rutu, kada ne leti za Njujork, preusmeren je i najveći avion Er Srbije "erbas 330"

BEOGRAD - Srpski avio-prevoznik Er Srbija je među retkim kompanijama koje mogu da sleću na ruske aerodrome i već danas iz Beograda će put Moskve njeni avioni leteti dvaput dnevno.

Kako se vidi iz rezervacionog sistema te kompanije, u petak će ovim pravcem krenuti tri letelice. Većina putnika iz Evrope, procenjuju stručnjaci, odabraće rutu preko Bliskog istoka i velike kompanije poput Katar ervejza, Turkiš erlajnsa i Emirejtsa, pišu Večernje novosti.

Avioni Er Srbije do Moskve lete preko Mađarske, Poljske i Litvanije. Putuje se oko tri sata i deset minuta, što je znatno kraće od letova bliskoistočnih kompanija. Na ovu rutu, kada ne leti za Njujork, preusmeren je i najveći avion Er Srbije - "erbas 330".

"Zbog ove situacije smo, igrom slučaja, retka zemlja koja nije uvela ili dobila sankcije. Avioni registrovani u Srbiji mogu da lete ka Rusiji", rekao je urednik vazduhoplovnog portala "Tango siks" Petar Vujinović.

On je ocenio da srpska nacionalna avio-kompanija neće profitirati, budući da je imala gubitke u epidemiji kovida-19.

"Ono što će se dogoditi jeste veoma veliki porast broja putnika koji će Er Srbija imati za Moskvu i iz Moskve. Iako je globalno to mali procenat, za našeg prevoznika će to biti mnogo. Er Srbija će uvesti mnogo više polazaka ka Moskvi. Avio-karte će biti, zbog dosta kapaciteta, čak i veoma povoljne", rekao je Vujinović.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track