PRIVREDNA KOMORA SRBIJE: U trgovinama imamo dovoljno namirnica, zalihe su nepotrebne! Ne plašite se eventualnih nestašica
Foto: Shutterstock

svega ima dovoljno

PRIVREDNA KOMORA SRBIJE: U trgovinama imamo dovoljno namirnica, zalihe su nepotrebne! Ne plašite se eventualnih nestašica

InfoBiz -

Svi trgovinski lanci u Srbiji uredno su snabdeveni svim vrstama namirnica, na zalihama je dovoljno robe i nema potreba da potrošači prave zalihe i plaše se eventualnih nestašica, izjavio je Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, posle obilaska nekoliko trgovina.

Žarko Malinović kaže da su u stalnoj komunikaciji sa trgovcima, te da u radnjama svega ima dovoljno i da ne treba praviti zalihe.

"Iako danas beležimo rast tražnje za osnovnim životnim namirnicama, situacija na terenu pokazuje da u srpskim prodavnicama ima dovoljno svega. Apelujem na potrošače da ne prave zalihe, jer je tržište uredno snabdeveno i tako će biti u narednom periodu", poručuje Malinović, a prenosi PKS.

Dodaje da je tržište Srbije uredno snabdeveno ne samo prehrambenim proizvodima, već i drugom robom, uključujući energente i druge sirovine, te da nema razloga za strah i paniku.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track