MINISTAR MOMIROVIĆ: I u zimskim uslovima Moravski koridor se uveliko gradi
Foto: MGSI Đ.K.

MINISTAR MOMIROVIĆ: I u zimskim uslovima Moravski koridor se uveliko gradi

InfoBiz -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović zajedno sa gradonačelnicima Kraljeva i Čačka Predragom Terzićem i Milunom Todorovićem obišao je danas radove na izgradnji Moravskog koridora, na deonici projekta od Adrana do Preljine.

„Moravski koridor je najveće gradilište u Srbiji i samo na ovoj sekciji u ovom trenutku, i dok pada sneg, radi 850 radnika, dok na ukupnoj dužini od Pojata do Preljine radi više od 2600 radnika. Očekujemo da će do kraja aprila raditi oko 4000 radnika“, rekao je Momirović.

Ova deonica je od posebnog značaja kako za Kraljevo tako i za Čačak jer će biti povezani najkvalitetnijim autoputem u Jugoistočnoj Evropi a samim tim otvorili smo perspektivu u ovom delu zemlje, dodao je ministar Momirović.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i tom prilikom je naglasio da je posebnost ovog prokekta u činjenici da se uporedo sa izgradnjom auto-puta od Kraljeva do Čačka radi i hidrotehničko uređenje Zapadne Morave u dužini od 27 kilometara.

1 / 7 Foto: MGSI Đ.K.

„Radovi su intezivni, a resorno ministarstvo zajedno sa Koridorima Srbije teži ka potpunoj sinergiji između projekta i budućeg života svih građana“, dodao je Antić.

„Kraljevo će biti povezano sa svim važnim saobraćajnicama, a Čačak dobija značajno mesto na saobraćajnoj mapi Srbije, a samim tim i na privrednoj“, ističe Predrag Terzić gradonačelnik Kraljeva.

Toma Momirović
foto: MGSI Đ.K.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da je ponosan na sve što je do sada urađeno i zahvalio se radnicima i predstavnicima kompanije „Behtel Enka“.

Moravski koridor od izuzetnog je značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika. Moravski koridor će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji. Ukupna dužina iznosi 112 kilometara i obuhvata tri deonice: Pojate – Kruševac (27,8km), Kruševac - Adrani (53,8km), Adrani - Preljina(30,6km).

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track