RAT U UKRAJINI SRPSKIM TURISTIMA MRSI KONCE: Letovanja skuplja zbog 1 STAVKE ali u ove 2 zemlje mogla bi i da pojeftine
Foto: Shutterstock

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija

RAT U UKRAJINI SRPSKIM TURISTIMA MRSI KONCE: Letovanja skuplja zbog 1 STAVKE ali u ove 2 zemlje mogla bi i da pojeftine

InfoBiz -

Najveće interesovanje srpskih turista je za putovanja u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Egipat i Bugarsku, a iznenađuje da se ove godine ponovo povećalo interesovanje za Italiju i Španiju

BEOGRAD - Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić rekao je danas da je interesovanje za putovanja bilo mnogo veće nego prošle godine, sve do početka ukrajinske krize, koja će dovesti do postupljenja prevoza, naročito avio prevoza i takse za boravak.

Turska, plaža, more, tursko primorje
foto: EPA/STR

"Imali smo jedan dobar broj bukinga, upita, interesovanje ljudi, ne samo kada su u pitanju letovanja, već i putovanja za praznike, ali je sa ukrajinskom krizom interesovanje stalo", rekao je Seničić na TV Prva.

Kako je istakao, normalno je očekivati da se umanjuju kovid mere zbog epidemioloških uslova.

Turska, plaža, more, tursko primorje
foto: EPA/ERDEM SAHIN

On je podsetio da je Grčka u ponedeljak ukinula obaveznost posedovanja PLF obrasca za ulazak u tu zemlju, a da su iz Crne Gore i Albanije najavili da će situacija biti kao i prošle godine i da će srpski turisti u te zemlje moći da ulaze bez posebnih uslova.

plaža, Poskupljenje
foto: John Keselyak / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock

Najveće interesovanje srpskih turista je za putovanja u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Egipat i Bugarsku, a iznenađuje da se ove godine ponovo povećalo interesovanje za Italiju i Španiju.

Letovanje, plaža, godišnji odmor
foto: Shutterstock

Seničić očekuje da će se zbog ukrajinske krize smanjiti broj gostiju u Egiptu i Tunisu, koji su računali na ruske i ukrajinske turiste, zbog čega bi mogle da padnu i cene.

Kurir.rs/Fonet/TV Prva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track