NAJSKUPLJA VIKENDICA U SRBIJI PRODATA ZA 600.000 EVRA: Evo gde se nalazi ovaj luksuz
Foto: Youtube Printscreen, Ilustracija

NAJSKUPLJA VIKENDICA U SRBIJI PRODATA ZA 600.000 EVRA: Evo gde se nalazi ovaj luksuz

InfoBiz -

U poslednje dve godine kuće na selu i vikendice su sve interesantnije kupcima. Mir, daleko od gradske gužve traže i mladi i stariji, pa su cene ovih nekretnina porasle.

Sve više kuća na selu koje su do skoro bile napuštene ili koje su naslednici tek ponekad obilazili, dobija nove vlasnike. U jagodinskom kraju kupcima su interesantne kuće i u obližnim selima, ali i u onim koja su dalje od grada.

Seoske kuće i vikendice traže se u čitavoj zemlji, a tome je najviše doprinela pandemija, jer su mnogi poželili da imaju svoj kutak u kojem mogu da se opuste i osećaju bezbedno. Iz Republičkog geodetskog zavoda kažu da je rast prodaje vikendica je skočio za 64 odsto u odnosu na 2020. dok je rast prodaje kuća porastao za 44 odsto za isti period.

Ivana Štrbac iz Republičkog geodetskog zavoda kaže da su se kuće najviše prodavale u Subotici, Novom Sadu i Zrenjaninu, a da je mnogo vikendica kupovano u okolini Fruške Gore, oko Inđije. Tražile su se i vikendice na Kosmaju, u Sopotu, Grockoj, uz Dunav. Prioritetni faktori za kupovinu su, dodaje, lokacija, infrastruktura, opremljenost kuća...

"Prodavale su se kuće od par hiljada evra, do par stotina hiljada evra. Najskuplja kuća prodata je u Beogradu za pet miliona evra, a najskuplja vikendica na Kopaoniku za 600.000 evra. Dominira gotovinsko plaćanje, ali je kupovina na kredit skočila za jedan odsto u odnosu na prošlu godinu", kaže Ivana Štrbac.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track